Festival

Prvi biciklistički festival - Pedalafest!

Autor/izvor: DAZ 05/06/2012

U zagrebu se od 07. do 09.06. održava prvi biciklistički festival - Pedalafest! Radi se o kombinaciji konferencije i festivala, kojemu je cilj još više popularizirati bicikl kao transportno sredstvo. Festival organizira Sindikat biciklista, najagilnija domaća biciklistička udruga, koja iza sebe iako postoji tek godinu dana ima već čitav niz akcija. U HDLU-u, na Trgu žrtava fašizma čeka nas niz predavanja, radionica, projekcije filmova, izložba, kritična masa i party u Kvartu.

Pedalafest - biciklistički festival održat će se u Zagrebu od 07. do 09. lipnja 2012. godine u i oko doma HDLU-a na Trgu žrtava fašizma. Sad već to svi znaju - veći broj bicikala u gradovima doprinosi povećanju kvalitete života, a to ćemo moći zorno vidjeti na Pedalafestu gdje će biti kreiran jedan pravi mali biciklistički grad.

Pedalafest je punokrvni festival gdje ćete moći vidjeti biciklističke filmove, sudjelovati u šarenim radionicama, predavanjima, panelima, izložbama, koncertima i drugim aktivnostima. Svime time zajedno ćemo promovirati bicikl kao idealno prijevozno sredstvo za grad.Ovaj festival će činiti ugodni razgovori o održivim gradovima, zelenim tehnologijama, biciklističkim startup tvrtkama, javnom prostoru, socijalnom poduzetništvu, putovanjima biciklom po svijetu. U njemu će gostovati nezavisni sručnjaci iz područja urbane mobilnosti, političari, poduzetnici koji kroz svoju djelatnost koriste bicikl, kao i likovni, filmski i koncepualni umjetnici. Festival će, istovremeno, poslužiti i kao prostor za afirmaciju mladih filmskih stvaratelja kroz dio programa u kojem će se prikazivati domaća filmska ostvarenja koja se bave ili su u dodiru s tematikom biciklizma. 

Kroz konferencijski program festival okuplja i predstavnike biciklističkih udruga iz preko 20 gradova regije i Europe. Konferencija će kao forum za diskusiju stručnjaka i zainteresiranih sudionika iz srodnih područja kreirati prostor za razmjenu iskustava i izgradnju regionalne platforme za zagovaranje razvoja biciklizma i gradskih prometnih sustava koji podržavaju realizaciju ideje biciklističkih gradova.Ovdje pogledajte detalj program.

U sklopu Pedalafesta održat će se i četvrta biciklistička Kritična masa "Okreni pedalu, promijeni grad", u subotu 9. lipnja u 18 sati, na Trgu žrtava fašizma ("Džamija"!)

Ovom kritičnom masom zatvorit će se Pedalafest. Ruta završava na besplatnom pikniku i tulumu u "Staroj klaonici" (Kvart) u Heinzelovoj gdje je priređena proslava prvog rođendana Sindikata biciklista.

Link na Kritičnu masu.

Na rođendanskom tulumu će DJ-i i muzički kolektivi:
* Concorde Club
* Sicko Disko
* Jan Kinčl – Zero [Bondage Records, Radio808]
* Davor Ostojić
* cfsn
* Yeah! Indie
* Trip To Zion
* DJs Disco Helga & Mikhee (Yem kolektiv)
* Take me out!
* Mi Theaki

+ moći ćete vidjeti prezentaciju bajk BMX ludorija na rampi 
+ moći ćete vidjeti tekmu bajk pola!

Pratite novosti putem Facebooka!
 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: