Edukativni program

Provedite školske praznike u MSUu!

Autor/izvor: DAZ 03/01/2012

Za arhitekte - roditelje, ili pak one koji se osjećaju kao djeca - prenosimo edukativni program sa zanimljivim izložbama, radionicama i filmskim predstavama u Muzeju suvremene umjetnosti  za vrijeme školskih praznika.

Izložba: 7. U AKCIJI

Školica, do 15.1.2012.

Didaktička izložba radova učenika sedmih razreda osnovnih škola Grada Zagreba „7. u akciji“ produžena je do 15. 1. 2012. kako bi se svi sedmaši tijekom školskih praznika još jednom prisjetili što su to naučili na satovima likovne kulture, pogledali najzanimljivije radove i doveli svoje prijatelje, roditelje i znance u MSU. Izložba je nastavak suradnje Pedagoškog odjela MSU-a s učenicima i nastavnicima likovne kulture zagrebačkih osnovnih škola. Organizator je Županijsko vijeće likovne kulture Grada Zagreba. Izložba se može razgledati u radno vrijeme Muzeja. Ulaz je slobodan.

 

RADIONICE ZA MALE SVEZNALICE: Enciklopedije prije Wikipedije

Utorkom od 11 do 13, MSU café, dob: od 7 do 15 godina

Voditeljice radionice: Marijeta Karlović, Petra Srbljinović i Martina Vidas Butorac

Prijave na email: eduakcija@msu.hr

 

Svakog utorka tijekom siječnja 2012. MSU organizira male radionice u sklopu izložbe Socijalizam i modernost na koje pozivamo djecu različitog uzrasta da prekopaju roditeljske ormare i police, pronađu i donesu stare enciklopedije, nezaobilazan dio dječjeg odrastanja u vrijeme prije kompjutora i interneta. U našim radionicama pokušat ćemo kroz kratka kviz-natjecanja testirati brzinu i kvalitetu odgovora koje nam nude Google i Wikipedia s jedne strane i ''1000 zašto, 1000 zato'', odnosno ''Svijet oko nas'' s druge strane. Dva tima dobit će set od dvadesetak društveno-povijesnih pitanja koja se bave razdobljem socijalizma i modernosti te će trebati upotrebom pisanog ili digitalnog izvora pronaći što kvalitetnije odgovore.

 

FILMOVI ZA DJECU U KINU METROPOLIS:

Čarobno srebro

(Julenatt i Blafjell), obiteljski fantastični, 84 minute,  Norveška, red. Katarina Launing, Roar Uthaug, s hrvatskim titlovima

Princeza Plava ruža maleni je gnom koji živi duboko u norveškim planinama. Mala skupina gnoma odgovorna je za prijelaz iz dana u noć. Taj se trenutak naziva čarobni sat, a omogućava ga čarobno srebro koje ti gnomi posjeduju. Kada dođe do krađe tog srebra, na svijet pada vječita tama. Princeza Plava ruža kreće na veličanstveno putovanje kako bi vratila srebro i izbavila svijet iz vječite tame. Čarobno srebro se temelji na popularnim norveškim TV-serijama Jul i Blafjell i Jul pa Manetoppen na koje se čvrsto oslanja percepcija Božića cijele jedne generacije.

Niko - božićna potraga (Niko - Lentäjän poika)

crtani za djecu, 80 minuta, Finska, red. Michael Hegner, Kari Juusonen, sinkroniziran na hrvatski

Niko je mali sob koji sanja da nauči letjeti i da jednog dana upozna svog pravog tatu. Njegov tata je pripadnik legendarnih Letećih snaga Djeda Mraza. Međutim, prava istina je da on nikada nije sreo svog oca i da, ustvari, nitko ni ne vjeruje u njegove priče o takozvanom slavnom tati. I da ... svi se smiju njegovim pokušajima da leti jer on cijelo vrijeme samo pada - premda to radi super. Niko svima mora dokazati da nisu u pravu. Nakon što zbog Nikine nepromišljenosti, vukovi napadnu njegov mirni dom u Dolini sobova, Niko osjeća užasnu krivnju što je ugrozio sigurnost svoje zajednice. Nesretan i očajan, odvažno krene tražiti Mrzlu ledinu gdje obitava Djed Mraz kako bi napokon pronašao svoga tatu. Njegovo putovanje pretvara se u opasnu pustolovinu kroz divlje i nepoznate predjele, samotne šume i ledene oluje. Putem otkriva da vođa vučje družine Mrle želi uništiti Leteće snage Djeda Mraza, ali i samog Djeda Mraza i zauzeti njihovo mjesto...

 

više o siječanjskom rasporedu projekcija kina Metropolis (i za odrasle!) : http://www.msu.hr/#/hr/19428/

Tagovi

edukacija, MSU

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.