Kultura

Prostorne potrebe nezavisne kulture

Autor/izvor: DAZ/Clubture 24/05/2013

Glavna tema šestog foruma mreže Clubture, koji će od 4. do 6. lipnja biti održan u Splitu, razvojne su perspektive kulturne infrastrukture. 

Mreža Clubture i Platforma 9.81 od 4. do 6. lipnja u Splitu i okolici organiziraju 6. Clubture Forum. Na ovogodišnjem forumu sudjelovat će predstavnici tridesetak organizacija nezavisne kulture iz različitih dijelova Hrvatske, a glavna tema susreta su prostorne potrebe nezavisne kulture.

Dinamičan trodnevni program započet će ekskurzijom u Krvavicu. Za Dječje lječilište Krvavica kraj Makarske do prije par godina znalo je tek nekoliko stručnjaka i lokalno stanovništvo. U zadnje je vrijeme objekt napušten i devastiran, ali pod preventivnom zaštitom i upisan u Registar kulturnih dobara RH te bi mogao postati jedan od prostora zanimljivih za nezavisnu kulturnu scenu.

Drugog dana foruma u splitskom Domu mladih, u sklopu Generatora ideja, najprije će se raspravljati o tome kakvi su prostori potrebni za održivost i razvoj scene. Drugi dio dana posvećen je plenumu na kojem će se zajednički promišljati težnje mreže Clubture u pogledu borbe za prostore te napraviti uvod za javnu tribinu koja će uslijediti.

Na temu razvojnih perspektiva kulturne infrastrukture drugog dana u večernjim satima diskutirat će Luca Bergamo (glavni tajnik krovne zagovaračke mreže u kulturi na europskoj razini – Culture Action Europe), predstavnik Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Maja Munivrana (pročelnica ureda Službe za kulturu i umjetnost Grada Splita), Pavle Schramadei iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Miljenka Buljević (Književni klub Booksa / Savez udruga Operacija grad). Tribinu će moderirati Dinko Peračić iz Platforme 9.81. Posljednjeg dana foruma sudionici će upoznati organizacije koje djeluju u Domu mladih te s njima podijeliti zajednička iskustva vezana za prostore.

Prateći kulturno-umjetnički program 6. Clubture foruma ovaj put čine izvedba work-in-progress predstave Seed skupine Positive Force iz Splita, projekcija animiranih glazbenih videa udruge Otompotom iz Zagreba te glazbeni nastupi KLFM Soundsystem iz Splita i Valenta Samardžije, NT Wave iz Zagreba.

Detaljan raspored programa uskoro će biti objavljen na stranicama mreže Clubture

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: