Tribina

Prostorna problematika na Jadranu i uloga struke

Autor/izvor: DAI-SAI 14/06/2011

U subotu, 11. lipnja, u MMC Luka održana je tribina pod nazivom Prostorna problematika na Jadranu i uloga struke.

Prisutni arhitekti Ivona Ivčević iz Šibenika, Idis Turato iz Rijeke i Leonid Zuban iz Pule te Dinko Peračić koji je putem skypa sudjelovao iz Splita raspravili su o trenutnim problemima u svojim gradovima – poluotoku Oštrici u Šibeniku, Marjanu u Splitu, Delti i lučkim prostorima u Rijeci, Muzilu i vojnim zonama u Puli, a spomenut je i slučaj visoravni Srđ u Dubrovniku.

Struka se u tim gradovima vezano uz spomenute probleme postavila specifiično ovisno o lokalnim društveno političkim situacijama pa je tako Peračić opisao javni istup grupe arhitekata iz splitskog društva revoltiranih klijentelističkim odnosom te institucije prema gradskoj upravi, Turato je govorio o dobroj suradnji društva i Grada u situacijama u kojima su zajedno suprostavljeni državnoj prostornoj politici, a govorilo se i o dubrovačkom primjeru gdje društvo arhitekata surađuje sa građanskom incijativom “Srđ je naš” u borbi protiv gradskih planova.

Osim odnosa struke prema javnim ustanovama i građanskim inicijativama spomenuta je i institucija arhitektonskog fakulteta u Splitu kao moguće mjesto istraživanja i preispitivanja trenutnih problema koji vladaju u Jadranskim gradovima, a riječ je prvenstveno o prodiranju ekskluzivnih turistički resorta u urbani okoliš.

Pročitajte zaključak tribine i poslušajte audiosnimku na dai-sai.hr.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: