Promocija

Promocija novog broja ČIP-a

Autor/izvor: DAZ / UHA 14/10/2015

U samoj završnici ovogodišnjeg 50. zagrebačkog salona – arhitektura i urbanizam, u petak 16. listopada s početkom u 18:30 sati u galeriji Prsten HDLU-a, održat će se promocija novog broja časopisa „Čovjek i prostor“.

Na promociji ČiP-a moći ćete iz prve ruke saznati sve o obnovljenom tiskanom izdanju najvažnijeg glasila arhitekata. O ČiP-u će govoriti Boris Popović, glavni urednik časopisa,Karin Šerman, dopredsjednica UHA-e i voditeljica Nakladništva te Nina Ivaniš, izvršna urednica portala Pogledaj.to.

Sudionici promocije moći će preuzeti svoj primjerak novog broja časopisa „Čovjek i prostor“ koji izlazi 15. listopada, a primarno je posvećen jubilarnom Zagrebačkom salonu arhitekture i urbanizma.


O ČiP-u
„Čovjek i prostor“, časopis u naknadništvu Udruženja hrvatskih arhitekata, koji je svoje prvo tiskano izdanje doživio 1954. godine, najvažnije je strukovno glasilo arhitekata. Pisana riječ oduvijek je nadopunjavala arhitektonski izričaj dok je ČiP bio prvi nositelj te kulturne misije, baveći se pitanjem egzistencije prostora čovjekova života. Kroz dugogodišnje redovno izlaženje u tiskanom obliku, Čip je kontinuirano pratio aktualna zbivanja u arhitekturi i urbanizmu kroz teme kulture stanovanja, estetike prostora, kulturne baštine i njene zaštite, te dizajna, likovne i primijenjene umjetnosti u Hrvatskoj i svijetu.

Kroz 17 izmijenjenih uredništava, Čip je bio vođen od strane mnogih velikih imena naše arhitektonske scene kao što su Richter, Begović, Premerl, Silađin i mnogi drugi. U ožujku ove godine natječajem je izabrano novo uredništvo.
Do 2016. glavni urednik časopisa Čovjek i prostor je arhitekt Boris Popović, a uredništvo čine Damir Vrban, Petra Petrač i Branimir Rajčić.

Glavni urednik Boris Popović jasno iznosi viziju ovogodišnjeg ČiPa, te naglašava važnost novog načina djelovanja: „Otvoriti se prema drugim zainteresiranim strukama. Kroz interakciju s njima i različite teme obogatiti svoju struku. Učiti od drugih. U toj razmjeni, arhitektura ne može izgubiti značaj, već će na taj način, sebi i drugima, upravo vratiti barem dio izgubljenih pozicija. Napraviti novinu zanimljivu široj intelektualnoj zajednici. Osvjestiti probleme u struci koji se prešućuju zbog interesnih grupa i nezainteresiranosti većine. O problemima pričati otvoreno, bez frustracije i paušalnih zaključaka. Vratiti kritičko razmišljanje, pozitivno i negativno. Njegovati kvalitetnu i utemeljenu argumentaciju svojih stavova. Propitati rad i rezultate institucija koje vode arhitekti. Otvarati pitanja kroz razgovore s ljudima koji mogu dati i riješenja. Indirektno utjecati.“

Časopis se distribuira na 1800 adresa članova Udruženja hrvatskih arhitekata te članova Dizajnerskog društva. 

Rezultati

Tematski park "Hrvatska u malom"

09/12/2019

Objavljujemo rezultate natječaja za izradu rješenja Tematskog parka „Hrvatska u malom“

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: