Nagrada

Prof. dr. sc. Hildegard Auf Franić laureat nagrade "Vladimir Nazor" za životno djelo

Autor/izvor: DAZ 20/06/2013

Govorimo li prostoru i edukaciji  nailazimo na nezaobilazno ime vezano za problematiku odgoja i obrazovanja kako u teorijskom tako i u praktičnom arhitektonskom radu. Rad prof.dr.sc. Hildegard Auf Franić karakterizira niz realiziranih objekata od jaslica do fakulteta u Zagrebu i mnogih drugih odgojno – obrazovnih ustanova. Za značajna znanstvena postignuća u planiranju, programiranju i projektiranju zgrada za odgoj i obrazovanje i njihovu primjenu u praksi, nagrađena je Nagradom grada Zagreba, profesorica je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a od nedavno i počasni član Društva arhitekata grada Zagreba. Životopis Hildegard Auf Franić pronađite ovdje.

Preostali dobitnici 'Nagrade Vladimir Nazor' za životno djelo su književnik Luko Paljetak, filmski snimatelj Ivica Rajković, kiparica Marija Ujević Galetović, dramski umjetnik Nenad Šegvić, a skladatelj Ivo Malec nagradu nije prihvatio.

Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo.
Godišnja nagrada dodjeljuje se umjetnicima za najbolja umjetnička ostvarenja koja su bila objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom protekle godine, kao i grupi umjetnika za kolektivna umjetnička ostvarenja.
Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.
Nagradu dodjeljuje Odbor 'Nagrade Vladimir Nazor' na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: