Nagrada

Prof. dr. sc. Hildegard Auf Franić laureat nagrade "Vladimir Nazor" za životno djelo

Autor/izvor: DAZ 20/06/2013

Govorimo li prostoru i edukaciji  nailazimo na nezaobilazno ime vezano za problematiku odgoja i obrazovanja kako u teorijskom tako i u praktičnom arhitektonskom radu. Rad prof.dr.sc. Hildegard Auf Franić karakterizira niz realiziranih objekata od jaslica do fakulteta u Zagrebu i mnogih drugih odgojno – obrazovnih ustanova. Za značajna znanstvena postignuća u planiranju, programiranju i projektiranju zgrada za odgoj i obrazovanje i njihovu primjenu u praksi, nagrađena je Nagradom grada Zagreba, profesorica je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a od nedavno i počasni član Društva arhitekata grada Zagreba. Životopis Hildegard Auf Franić pronađite ovdje.

Preostali dobitnici 'Nagrade Vladimir Nazor' za životno djelo su književnik Luko Paljetak, filmski snimatelj Ivica Rajković, kiparica Marija Ujević Galetović, dramski umjetnik Nenad Šegvić, a skladatelj Ivo Malec nagradu nije prihvatio.

Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo.
Godišnja nagrada dodjeljuje se umjetnicima za najbolja umjetnička ostvarenja koja su bila objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom protekle godine, kao i grupi umjetnika za kolektivna umjetnička ostvarenja.
Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.
Nagradu dodjeljuje Odbor 'Nagrade Vladimir Nazor' na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku