HKA - Obnova poplavljenih područja

Prikupljanje i odabir najboljih idejnih arhitektonskih rješenja za projekte zamjenskih zgrada za stanovanje u poplavljenim područjima

Autor/izvor: DAZ / HKA 20/06/2014

Hrvatska komora arhitekata je uputila poziv članovima za prikupljanje i odabir idejnih arhitektonskih rješenja za buduće projekte zgrada za stanovanje na poplavljenim područjima u Slavoniji. Poziv donosimo u nastavku u cjelosti.

Poštovani članovi,

Hrvatska komora arhitekata temeljem odluka sjednica Zbora Područnog odbora Osijek od 29. svibnja 2014. godine i Upravnog odbora od 30. svibnja 2014. godine aktivno je uključena u pripreme za gradnju zamjenskih zgrada za stanovanje na području Vukovarsko-srijemske županije pogođenom katastrofalnim poplavama.

Želja nam je kao ovlaštenim arhitektima i kao građanima svojim znanjem i stručnošću doprinijeti obnovi tog prostora na najbolji mogući način uz očuvanje kvalitete i specifičnosti ruralnih prostora i ambijenata, a sukladno zahtjevima za brzom provedbom.

S tim ciljem i nadom, HKA je u suradnji s MGIPU odlučila ovim putem javno pozvati ovlaštene arhitekte na prikupljanje tipskih projektnih ideja te odabirom najboljih rješenja i njihovom daljnjom razradom dati konkretan doprinos sanaciji poplavljenih područja.

Na osnovi odabranih tipskih arhitektonskih rješenja odabrani ovlašteni arhitekti izradit će i organizirati izradu tipskog projekta kao donacije.

Najnovije informacije o stanju na terenu mogu se pronaći na www.mgipu.hr  pod „Sanacija poplavljenih područja“.

U prilogu vam dostavljamo poziv i uvjete za prikupljanje i odabir najboljih idejnih arhitektonskih rješenja za buduće projekte zamjenskih zgrada za stanovanje.

Pozivam Vas da se unatoč kratkom roku i zahtjevnom zadatku odazovete i na taj način ponovno pokažete društvenu odgovornost i svijest struke kojoj pripadamo!

S poštovanjem,

Tomislav Ćurković,
predsjednik Hrvatske komore arhitekata

izvor / detaljnije: www.hka.hr

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: