Doktorski studij

Prijave za upis u 7. generaciju DZSAiU

Autor/izvor: DAZ 22/07/2020

Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisuje natječaj za upis u Poslijediplomski doktorski znanstveni studij Arhitektura i urbanizam, za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti iz područja tehničkih znanosti, znanstveno polje arhitektura i urbanizam u akademskoj godini 2020./2021.

Doktorski znanstveni studij traje šest (6) semestara. Tijekom trajanja doktorskog studija, doktorand mora ostvariti najmanje 180 ECTS bodova. Prijave su otvorene do petka 11. rujna 2020. godine.

Za više informacija posjeti: http://www.arhitekt.hr/hr/nastava/poslijediplomskistudiji/doktorski-studij/

Na natječaj se mogu prijaviti pristupnici koji su završili sveučilišni (diplomski) studij arhitekture u Republici Hrvatskoj ili u inozemstvu, s postignutih 300 ECTS bodova, ili ekvivalentni visokoškolski dodiplomski studij arhitekture i urbanizma po ranijem (predbolonjskom) programu.

Na natječaj se također mogu prijaviti i pristupnici koji su završili srodne sveučilišne studije/programe (građevina, geodezija, agronomija, povijest umjetnosti itd.), ako je njihov znanstveno-istraživački interes usmjeren k području arhitekture i urbanizma, a o čemu svjedoče dosadašnji rad i rezultati.

Pristupnici s postignutim akademskim stupnjem magistra znanosti iz područja tehničkih znanosti, mogu se prijaviti za upis u IV. semestar studija.

Vizija doktorskog studija je promicanje visoke razine istraživanja i kritičkog oslovljavanja problema kod suvremenih izazova projektiranja i planiranja.

Koristeći metode intenzivnog seminara, interaktivnih radionica i poticajnog mentorstva, trudimo se artikulirati specifična istraživačka područja kao doprinos aktualnom diskursu u području arhitekture i urbanizma. Potičemo individualno istraživanje temeljeno na razumijevanju kompleksnih utjecaja unutar šireg područja izgrađenog i neizgrađenog okoliša. Vjerujemo da znanje proizišlo iz takvog istraživačkog procesa predstavlja temelj oblikovanja našeg društva u budućnosti.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: