Predavanje

Prezentacija Raumlabora i fishbowl razgovor

Autor/izvor: DAZ 14/12/2011

U sklopu projekta Međumjesta održat će se u četvrtak 15.12. u 17h u Goethe-Institutu Kroatien predstavljanje berlinskog Raumlabora. Nakon prezentacije Jana Lieseganga slijedi fishbowl diskusija s hrvatskim urbanistima, arhitektima i aktivistima kao i s publikom. Ulaz je slobodan.

Arhitekt Jan Liesegang predstaviti će u Goethe-Institutu berlinski Raumlabor (www.raumlabor.net), kolektiv koji povezuje arhitekturu, urbanizam, umjetnost i intervenciju u javnom prostoru. Raumlabor problematičnim gradskim prostorima, zanemarenim tijekom vremena i društvenih promjena pristupa “dizajnom temeljenom na istraživanju”.

Nakon prezentacije Raumlabora slijedi moderirana fishbowl diskusija na engleskom jeziku u kojoj će s publikom razgovarati Jan Liesegang (Raumlabor), Irena Matković (Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba) i Ana Kutleša (Blok, UrbanFestival).

Razgovor u Goethe-Institutu bavit će se mogućnostima intervencija u javnom prostoru radi ukazivanja na njegov funkcionalni potencijal. Cilj je pronaći potencijal iskoristiv u procesu urbane obnove kroz uspostavljanje dijaloga sa stanovnicima. Osnovna namjera nije konačno riješiti problem, već “potaknuti procese koji korisnicima omogućavaju upoznavanje, razumijevanje i korištenje grada i njegove dinamike, kao i iskorištavanje njegovih potencijala”.

Ovo događanje treći je dio projekta ‘’Međumjesta’’ koji se bavi neiskorištenim potencijalom i postojećim identitetom grada Zagreba. U studenom ove godine održale su se moderirane šetnje novozagrebačkom Plavom potkovom i Gornjim gradom sa ciljem pokretanja dijaloga o gradu kao dinamičnom, ali i kontroliranom, planiranom prostoru.

Najavni letak

Više informacija na stranicama Goethe-Institut Kroatien.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: