Nagrade

Poznati finalisti nagrade Mies van der Rohe

Autor/izvor: DAZ / vizkultura.hr 11/02/2015

Najprestižnija europska nagrada za arhitekturu European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award, koja se dodijeljuje svake dvije godine i izabire najuspješnije projekte europske arhitekture, objavila je ovogodišnje finaliste.

Podsjetimo, između 420 nominiranih projekata najkvalitetnijeg od arhitektonske produkcije unazad dvije godine iz svih europskih država, među kojima je bilo i nekoliko hrvatskih projekata o kojima smo pisali ovdje, stručni žiri je izabrao 40 najboljih. U ovoj selekciji kriju se i pobjednici koje ćemo doznati početkom svibnja 2015.Nažalost među 40 ponajboljih projekata nije se našao niti jedan hrvatski kandidat. Među finalistima najviše je projekataiz Španjolske i Danske, čak 5, a nadalje tu je i po 4 projekta iz Njemačke i Nizozemske, tri projekta iz Francuske, Velike Britanije i Poljske, po dva iz Irske i Italije te po jedan arhitektonski projekt iz Austrije, Belgije, Grčke, Portugala, Rumunjske, Švedske, Turske te Islanda. Od samih gradova u kojima se nalaze ponajbolje arhitektonske realizacije iz 2013. i 2014. prednjače Kopenhagen, Berlin i Rotterdam.

Od izabranih projekata čak je 40% uradaka programatski usmjereno na kulturu, točnije 16, uz 4 edukacijska, 3 projekta mješane upotrebe, 3 religijska, 3 javna prostora, 2 komercijalna, 2 hotelska i stambena projekta, jedna mrtvačnica, jedno parkovno uređenje, samo jedna obiteljska kuća, jedna sportska građevina te jedna socijalna ustanova.

Fotografije 40 najboljih arhitektonskih projekata realiziranih unazad dvije godine pogledajte u nastavku, a na stranicama Archdailyja na ovom linku možete detaljnije pogledati sve projekte te saznati više o njihovom kontekstu, namjenama i lokacijama.

izvor: vizkultura.hr

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: