Dizajn

Poziv za sudjelovanje na festivalu Design District Zagreb

Autor/izvor: DAZ/designdistrict.hr 23/03/2016

Festival Design District Zagreb 2016 (16.-19. lipnja 2016.) objavljuje otvoreni poziv za prijavu dizajnerskih, arhitektonskih, likovnih i drugih koncepata i realizacija koji afirmiraju dizajn i kreativnost u kontekstu urbanog razvoja te koji su pogodni za izlaganje i predstavljanje kako u javnom prostoru četvrti, tako i u neiskorištenim zatvorenim prostorima, odnosno onim prostorima koje će Festival imati na raspolaganju za privremenu upotrebu (ulični izlog, galerija, stan, dvorište i slično).

Design District Zagreb je u potrazi za zanimljivim radovima promišljenog i poticajnog karaktera te dosljedne i suvremene estetike, po mogućnosti prijemčivima za interakciju s publikom i prostorom u kojem će biti predstavljeni. U obzir dolaze svi mediji, s naglaskom na njihovo kreativno i promišljeno korištenje.

Festival je namijenjen najširoj publici, stoga napominjemo da su dobrodošli projekti koji se obraćaju različitim ciljnim skupinama (stručnjaci, turistički posjetitelji, stanovnici četvrti itd.): zanimaju nas kritički i stručni doprinosi programu, eksperimentalni i inovativni radovi, ali jednako i mali nepretenciozni komunikativni projekti koje je moguće konzumirati u opuštenom festivalskom kontekstu i koji će doprinijeti približavanju metodologije dizajna širokoj javnosti.

Zainteresirani autori javljaju se na poziv isključivo ispunjavanjem online prijavnice, najkasnije do 10. svibnja 2016. Svaki autor ili grupa autora mogu prijaviti neograničen broj radova, ali je za svaki potrebno ispuniti zasebnu prijavu.

Organizacijski tim festivala poslat će povratnu informaciju u roku od 10 dana od dana prijave o tome je li prijavljeni rad odabran za uključivanje u službeni program festivala Design District Zagreb 2016. Napominjemo da će se prijave selektirati sukcesivno, onako kako stižu (a ne sve zajedno nakon isteka roka za prijavu), pa se stoga preporuča poslati prijavu što je moguće ranije.

Poziv je otvoren za sve zainteresirane dizajnere, arhitekte, likovne umjetnike i druge kreativce, neovisno o njihovoj dobi, profesionalnom statusu ili državljanstvu. Poziv je otvoren za fizičke i pravne osobe: nezavisne autore, umjetničke organizacije, udruge ili tvrtke.

Prijave su besplatne, za sudjelovanje se ne plaća kotizacija, a u slučaju odabira prijavitelj sam snosi troškove realizacije. Sa strane organizatora, sudjelovanje će biti poduprto osiguravanjem infrastrukture – adekvatnog prostora za izlaganje, struje, interneta i sl., u okvirima mogućnosti organizatora. Možete očekivati i on-site pomoć festivalskih volontera te producentske i tehničke ekipe u razumnom opsegu.

Ukoliko je potrebno, dodatne informacije zatražite na info@designdistrict.hr
Više o Desigh District Zagreb projektu saznajte na http://designdistrict.hr/hr/

 

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: