Fotografija

Plaže iz zraka

Autor/izvor: DAZ / wired 20/08/2014

S približavanjem kraja sezone godišnjih odmora donosimo vam seriju fotografija plaža iz zraka „Up in the air“ belgijskog fotografa Antoinea Rosea.

"Up in the air" serija je zanimljivih fotografija snimanih iz helikoptera belgijskog fotografa Antoina Rosea. Serija je započela dok je Rose radio kao službeni fotograf svjetskog prvenstva u kitesurfing-u. Tijekom leta iznad Copacabane i Ipaneme zamijetio je grafičku zanimljivost kompozicije i bitnu razliku u percepciji iz pješačke perspektive. Od onda, Rose je fotografirao plaže od Miamija do Hamptonsa.

 

Osim grafičke fascinantnosti minimalističkih kompozicija, Roseove fotografije otkrivaju i sociološke aspekte plaža, koja je privatna, koja javna, što se vidi po matricama postavljenih ležaljki i suncobrana, homogenosti ili heterogenosti plaže. Fotografiranje viseći iz helikoptera nije jednostavno napominje Rose, često ovisi o vremenskim uvjetima, a jednom je bio i hospitaliziran uslijed tvrdog slijetanja.Serija „Up in the air“ se nastavlja, a više o radu Antoine Rosea potražite ovdje.

 

 

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: