Peticija

Peticija za uređenje Cvjetnog trga

Autor/izvor: 1POSTOZAGRAD 19/06/2012

Inicijativa 1POSTOZAGRAD u suradnji s Projektom 1POSTOZAUMJETNOST, uputila je dopis zagrebačkoj gradskoj upravi i pokrenula peticiju za reorganizaciju, novu komunalnu opremu i promjenu načina upravljanja javnim prostorom Cvjetnog trga. U zahtjevu se ističe da je najavljena rekonstrukcija trga, koja bi se izvodila po zastarjelom i katastrofalnom projektu, a čije se promjene na plohi trga svode na novo i skupo popločenje - nepotrebna i neprihvatljiva.

Iz inicijative 1POSTOZAGRAD ističu da problem Cvjetnog trga nije u popločenju, već u organizaciji, opremi i načinu upravljanja prostorom. 

Neovisno o planiranim radovima, smatraju da je stanje na trgu nužno i moguće popraviti malim intervencijama i to na razini temeljne komunalne opreme, odnosno reorganizacijom i promjenom načina upravljanja prostorom.

Neki od zahtjeva su postavljanje novih kružnih klupa oko svakog drugog stabla na trgu, zabrana postavljanja terase ispred velike klupe uz crkvu, deblokada komunikacijskih pravaca premještanjem i postavljanjem manjih cvjećarskih kioska uz svako drugo stablo, postavljanje funkcionalne fontane s vodom za piće i smanjenje terasa. 

Inicijativa 1POSTOZAGRAD volonterski je projekt usmjeren na poboljšanje grada. U sklopu aktivnosti Inicijative nedavno su postavljene nove klupe oko Bakićeve skulpture u Gajevoj ulici o čemu smo pisali ovdje.

Peticiju mozete potpisati ovdje:
http://www.ipetitions.com/petition/zahtjev-za-reorganizaciju-novu-komunalnu-opremu-i/

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.








Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: