PechKucha

PechaKucha Night Zagreb Vol.13 SOS Balkan u Muzeju suvremene umjetnosti

Autor/izvor: DAZ / PechaKucha 09/06/2014

Nakon dvije godine ponovno će se, po trinaesti put, održati zagrebačka PechaKucha večer na kojoj će se u jedinstvenom formatu prezentacija od 20 slika u 20 sekundi publici predstaviti 14 kreativaca. U okviru programa moći će se pogledati i retrospektivna izložba Vlaste Delimar "To sam ja", a sav prihod od ulaznica bit će namijenjen za pomoć poplavljenim područjima u regiji.

U petak 13. lipnja 2014. na južnom platou Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, s početkom u 21:00 sat, održat će se PechaKucha Night Zagreb Vol.13 - SOS Balkan. Ulaznice po cijeni od 30 kuna moći će se kupiti na blagajni MSU-a već od 18:00 sati pa sve do ponoći, a sav prihod od ulaznica bit će namijenjen za pomoć poplavljenim područjima u regiji. S kupljenom će se ulaznicom od 18:00 do 22:00 sata te večeri moći pogledati i izložba Vlaste Delimar To sam ja, a stručno vodstvo izložbom planirano je u 18:00 i 20:00 sati. Za sve koji ne stignu pogledati izložbu te večeri, ulaznica će vrijediti sve do nedjelje 15. lipnja.

PechaKucha Night su vremenski limitirane neformalne prezentacije kroz koje različiti kreativci u jednoj večeri svojim pričama inspiriraju publiku, a nastale su prije deset godina u Japanu te su se do danas proširile na preko 700 gradova diljem svijeta. U Zagrebu od početka 2009. ova događanja okupljaju sve veći broj publike, a održavaju se na različitim lokacijama. Predstavljač smije koristiti točno 20 fotografija i ima 20 sekundi za priču o svakoj od njih, odnosno točno 6 minuta i 40 sekundi prije nego što na red stiže sljedeći prezenter.

Publici će se ovaj put predstaviti: Mile Kekin iz Hladnog piva; Kolekcija Marinko Sudac; Lala Raščić, vizualna umjetnica s projetkom Prokleta brana; cijenjeni povjesničar umjetnosti Ješa Denegri; ovogodišnja dobitnica nagrade Hrvatskog novinarskog društva Barbara Matejčić; članica ovogodišnjeg kustoskog tima na Venecijanskom bijenalu, arhitektica Ana Dana Beroš; Andro Giunio koji spaja dizajn i glazbu; multimedijalni umjetnik i kulturni antropolog Bojan Mucko; Nikola Bojić koji se bavi umjetnošću u javnome prostoru; slovenski konceptualni umjetnik Janez Janša; književnik i novinar Željko Špoljar poznatiji kao Književna groupie; Jelena Iva Nikolić koja će predstaviti neobičnu eko tržnicu Mali plac na tavanu; direktor Queer Zagreb sezone i Festivala Perforacije Zvonimir Dobrović i plesni umjetnik Bruno Isaković te fotografkinja i jedna od organizatorica festivala Organ vida Marina Paulenka.

U ulozi modertora ovaj put su pisac Srđan Sandić i pjesnik Aleksandar Hut Kono, a nakon prezentacija glazbu pušta DJ Rea. Za dizajn plakata i vizualni identitet zaslužna je Marina Mijatović u suradnji s inicijativom SOS Balkan Posters.

PechaKucha Night Zagreb organiziraju Lana Cavar, Pakt media, 3LHD i Rasadnik Bruketa&Žinić, a ovo izdanje realizirano je u suradnji s Muzejem suvremene umjetnosti u Zagrebu. Projekt su podržali AVC Zagreb, V grupa, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, Brokula&Ž, Beck’s, Cerovski Print Boutique, Trika, Vrtoljak, Nova forma i Domagoj Blažević.


PechaKucha Night osmislili su arhitekti Astrid Klein i Mark Dytham (Klein/Dytham Arhitecture) u Tokiju 2003. godine, a naziv potječe od japanske riječi za ćaskanje ili u doslovnom prijevodu bla-bla. PechaKucha večeri su neprofitnog tipa te se nakon prezentacija publika uz glazbu može družiti i razgovarati s prezenterima. Ključ uspješnosti ovakvih prezentacija su stroga pravila koja prezentacije čine sažetima, razinu interesa stalno na vrhuncu te pružaju većem broju ljudi priliku da se predstavi u istoj večeri.

Više:
http://www.pecha-kucha.org/ (glavna PKN stranica)
www.pecha-kucha.org/cities/zagreb (zagrebačka PKN stranica)
http://www.facebook.com/PechaKuchaNightZagreb (zagrebačka PKN Facebook stranica)
http://twitter.com/PechaKuchaZG (zagrebački PKN Twitter kanal)
http://www.flickr.com/photos/pknzagreb (Flickr stranica: fotografije)
www.klein-dytham.com (osnivači globalne PechaKucha Night)

Kontakti:
PechaKucha Zagreb
Jelena Mihelčić
099 2117 507
pknzagreb@gmail.com

Muzej Suvremene umjetnosti
Nada Beroš
muzejska savjetnica
F 00385 (1) 60 527 98

M 00385 (0)91 10 60 024
e-mail:  nada.beros@msu.hr
http://www.msu.hr

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.