Predavanje

Patric Norguet

Autor/izvor: DAZ 10/12/2013

U suradnji s Grupom Neutra 03, pozivamo vas na predavanje koje će francuski dizajner Patric Norguet održati  u petak,13. prosinca 2013. u 19 sati u Društvu arhitekata Zagreba.

Povod ovog predavanja i posjeta Zagrebu promocija je nove kolekcije Nile nastale kroz njegovu stalnu suradnju s tvrtkom Flaminia, uglednim talijanskim proizvođačem sanitarne keramike.

Patric Norguet je tijekom osmogodišnjeg partnerstva s Flaminiom dizajnirao niz uspješnih serija sanitarne keramike i pratećeg asesoara koje su i danas  poželjniji dio prodajnog asortimana ovog proizvođača. Dovoljno je prisjetiti se zavodljive jednostavnosti serije PLATE ili putenosti kojom odišu miješalice i držači NOKE, te sanitarija objedinjenih u kolekciji MONO koja je ujedno i nositeljica prestižne nagrade DesignPlus.
Navedene uspješnice samo su mali dio njegovog opsežnog portofolia. Nakon suradnje s modnom industrijom i završenog studija dizajna u Parizu (ESDI), otvorio je vlastiti ured. Danas je u svojem traganju za čistoćom i jednostavnošću uglavnom fokusiran na industrijski dizajn premda rado prihvaća i drugačije izazove.
Za ovu priliku još samo prisjećanje na nekoliko njegovih klasika: stolica Rainbow, jedna od prvih uspješnica, danas u stalnom postavu Muzeja  moderne umjetnosti u New Yorku (MoMA), naslonjač Fly, Plain Air,…

Ceramica Flaminia više od 50 godina u suradnji s najpoznatijim imenima  dizajna proizvodi visokokvalitetnu sanitarnu opremu. Od početne ideje, preko modeliranja, kroz sve proizvodne faza pa do završne obrade, svaki komad osmišljen je i napravljen u vlastitim proizvodnim pogonim u srcu poznate zanatske regije Civita Castellana u srcu Italije. Inovativan dizajn, kvalitetan materijal i pristupačna cijena čine serije ovog proizvođača nezaobilaznim izborom u opremanju kupaonice.

Grupa Neutra 03 otvorila je izložbeno-prodajni salon na adresi Ozaljska 108 u Zagrebu. Na 350 kvadratnih metara izložbenog prostora nalazi se veliki izbor keramičkih i porculanskih pločica, različitih dekorativnih obloga, funkcionalnog kupaoničkog namještaja i raznovrsne sanitarne opreme. U prostoru je također izložen kompletan asortiman Flaminie, pa tako i serije proizvoda koje za ovog proizvođača potpisuje Patrick Norguet.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: