Projekt

Open air office Aristidea Antonasa

Autor/izvor: DAZ 30/11/2015

Predstavljamo Open Air Office - atenski projekt jednog od naših ovogodišnjih žiratora programa Think SpaceAristidea Antonasa.

Open Air Office (Υπαίθριο Γραφείο) realiziran 2011. u centru Atene sastoji se od sistematskih transformacija objekata u malom mjerilu u urbanu kompoziciju, odnosno situaciju. Sustav stolova, polica za knjige i rasvjete za čitanje stvara u javni prostor za rad online u napuštenom atenskom prostoru. Projekt izaziva potencijal urbanih intervencija u današnjim gradovima s uvođenjem programa za Atenu u kritičnom trenutku za gradski život.

Open Air Office oscilira između odbijanja specifičnog koncepta lokalnosti (povezujući se s neutralnošću nematerijalnog rada) i obrnutog naglaska na lokalni element – osvjetljenje određenog prostora dekadentnog grada s globalnim programom. Uredski prostor se može koristiti od strane svih koji nemaju trajno mjesto za rad te od strane ljudi zainteresiranih za neplanirane ili organizirane sastanke i suradnje. Materijalizacija projekta iskoristila je okvir umjetničkog bijenala za formuliranje odgovora na svakodnevicu dekadentnog gradskog centra da bi se pojmilo što arhitektura može biti nakon propasti svojih stabilnih vrijednosti iz prošlosti. U ovom kontekstu vaganje između starog i novog i nadolazećeg, između dizajna i ne-dizajna je ključno. Bernard Tschumi okarakterizirao je projekt kao „programatski najinventivniji“ projekt zadnjih godina u Grčkoj.
 

Više o radu Aristidea Antonasa saznajte ovdje, a intervju za Vizkulturu povodom njegovog boravka na Think Space Nekonferenciji u listopadu, u Zagrebu pročitajte ovdje.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: