Stručni simpozij

Održivost i krajobrazna arhitektura – više od dizajna

Autor/izvor: DAZ / gbccroatia.org 20/04/2015

U organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata i Hrvatske komore arhitekata – Odbor za krajobraznu arhitekturu 13. svibnja 2015. u Zagrebu će se održati 20. stručni simpozij o zelenoj gradnji, pod naslovom „Održivost i krajobrazna arhitektura – više od dizajna!“

Simpoziji se održava u Hotelu International – dvorana Grand salon, Miramarska 24, Zagreb. Glavni govornik simpozija je Nigel Thorne, Počasni član i bivši predsjednik Međunarodnog udruženja krajobraznih arhitekata Europe (International Federation of Landscape Architects - Europe).
Predavanje se boduje u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja SSU HKA,a ovdje pogledajte Program simpozija te ispunite on-line prijavnicu do 12. svibnja u 12:00 sati.Za sudjelovanje na simpoziju potrebno je uplatiti KOTIZACIJU (Iznos s PDVom).

1 Članovi HSZG-a i HDKA-a 187,50 kn   
2 Ne članovi 312,50 kn   
3 Studenti 62,50 kn
(uz potvrdu o studentskom statusu)
*Polaznici Green Building Professional edukacije 2014/2015 imaju pravo besplatnog sudjelovanja na simpoziju.

Na temelju ispunjenog obrasca, HSZG će vam izdati ponudu. Uplate se vrše uoči događanja na temelju poslane ponude na IBAN Zagrebačka banka HR2923600001102306878. Sudjelovanje ćemo smatrati potvrđenim po zaprimljenoj uplati. Molimo Vas da izostanak uslijed spriječenosti najavite najkasnije 48 sati prije održavanja stručnog simpozija, dakle najkasnije do 10.05.2015. do 16:00, u protivnom nećemo biti u mogućnosti izvršiti povrat novca.


Nigel Thorne je ovlašteni krajobrazni arhitekt (član Instituta za krajobraz u Velikoj Britaniji, gost predavač, Beijing University of Civil Engineering & Architecture, bivši predsjednik, IFLA Europe (International federation of landscape architects – Europe), čiji je počasni član i danas te, bivši predsjednik Instituta za krajobraz (LI, UK)) s više od 35 godina iskustva, koji radi kao samostalni savjetnik za upravljanje projektima krajobrazne arhitekture, s posebnim naglaskom na administraciju ugovaranja i provedbe projekata. Također radi i kao redovni suradnik brojnih nagrađivanih tvrtki koje se bave krajobraznom arhitekturom diljem Velike Britanije, ali i u svijetu. Iako se primarno educirao u području dizajna, u svome radu fokusiran je i na važnost upravljanja pojedinostima u procesu provedbe projekata, a kako bi se zadržala cjelovitost dizajna i u suradnji s izvođačima te dobavljačima osigurali najviši standardi u izradi. Početkom 2010. godine je bio izabran za predsjednika IFLA Europe, a svoj drugi i završni mandat završio je krajem 2013. godine.
Sada je počasni član IFLA Europe (International federation of landscape architects - Europe) te aktivno radi i predaje, na nacionalnoj i internacionalnoj razini i redovito drži predavanja u cilju promicanja profesije u svijetu.


Hrvatski savjet za zelenu gradnju / Croatia Green Building Council
Više: http://www.gbccroatia.org/

Rezultati

Spomen soba "Tigrova"

29/09/2020

Objavljujemo rezultate Natječaja za izradu idejnog rješenja uređenja, likovnog postava i opremanja Spomen sobe poginulih i nestalih „Tigrova“ u Domovinskom ratu.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: