Projekt

Obnova njujorškog Nacionalnog muzeja dizajna Cooper-Hewitt

Autor/izvor: DAZ 02/07/2012

Copper-Hewitt muzej u New Yorku, poznat je i poseban po tome što je to jedini primjerak muzeja dizajna u SAD-u koji izlaže i povijesne i suvremene dizajnerske primjerke. Osnovan je 1896. godine, a na današnjoj lokaciji nalazi se od 1970. Smješten je na Manhattanu, u palači Andrew Carnegie koja datira s početka 20. stoljeća. Obnovu muzeja, nazvanu re:design vodi ured Diller Scofidio + Renfro i obuhvaća prenamjenu uredskih prostorija, proširenje izložbenog prostora i druga funkcionalno-estetska unapređenja.

Obnova muzeja provodi se u dvije faze, a dovršetak i veliko otvorenje planirano je 2013. godine, kako navode njegovi upravitelji, Bill Moggridge i Caroline Baumann u video uratku koji pobliže opisuje planirane intervencije (iako se kasnije spominje 2014. godina kao rok za završetak radova). Obnovu muzeja vode arhitekti tj. arhitektonski uredi Gluckman Mayner Architects i Beyer Blinder Belle, dok su Diller Scofidio + Renfro imenovani za projektante novog muzejskog postava.

Re:design će Cooper-Hewitt muzeju donijeti više izložbenog prostora, funkcionalniju komunikaciju, kako za posjetitelje tako i za zaposlene, te sasvim nov sustav rasvjete koji kvalitetom doseže današnje standarde, a dizajnom se ne nameće dominantnom duhu palače Carnegie.

Pogledajte video u nastavku i saznajte više o re:designu Copper-Hewitta:

DS+R, ured je s bazom u New Yorku koji su osnovali Elizabeth Diller i Ricardo Scofidio 1979. godine, a Charles Renfro im se pridružio 1997. te 2004. postao partner. Ured se orijentira na istraživanja, umjetnost, arhitektonsku praksu i publicistiku, a više njihovih projekata možete pogledati ovdje.

Charlesa Renfra i Ricarda Scofidia imat ćete priliku upoznati kroz ovogodišnji Think Space program gdje se nalaze u ulozi žiratora za natječaj Blur Building.
Na natječaju još stignete sudjelovati jer je rok za predaju radova 17.07.2012.

Ove godine Think Space temu - PAST FORWARD odabrao je Adrian Lahoud, gost kustos, te pozvao žiratore: Zahu Hadid i Patrika Schumachera (natječaj The Peak), te Alejandra Zaera-Poloa (natječaj Yokohama) da sami ocijene radove koji 20-30 godina kasnije propituju recentnu povijest arhitekture kroz ikoničke građevine čiji su autori upravo sami žiratori.

Veliki završni skup Think Space ciklusa održat će se od 27. do 29.09.2012. u Laubi s gostima žiratorima, nagrađenim autorima, ovogodišnjim gostom kustosom - Adrianom Lahoudom i mnogim drugima. Potom će se održati simpozij u MoMA-i, New York, 12. listopada 2012. i izložba u galeriji Storefront for Art and Architecture, New York u studenom i prosincu ove godine.

Više o Think Space natječajima i pratećim događanjima saznajte ovdje.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: