Društvo

Novi predsjednik i upravni odbor DAZ-a

Autor/izvor: DAZ 18/07/2013

Krajem prošlog mjesec na izbornoj Skupštini Društva arhitekata Zagreba izabran je novi Predsjednik - Teo Budanko i novi Upravni odbor Društva, a usvojene su i izmjene Statuta Društva te su doneseni novi opći akti. O detaljima pročitajte u nastavku.

Na izbornoj Skupštini Društva arhitekata održanoj 20. lipnja 2013. Teo Budanko izabran je za novog predsjednika DAZ-a. Uz novog predsjednika, Društvo je dobilo i novi upravni odbor kojeg čine Gianmarco Ćurčić Baldini, Željka Hrs Borković, Rene Lisac, Damir Ljutić, Iva Rukavina i Margareta Zidar. Članovi novog upravnog odbora dolaze iz raznih grana arhitekture pokrivajući široke spektar profesionalnog arhitektonskog djelovanja od Arhitektonskog fakulteta, Instituta Hrvoje Požar, do energetike, IT, arhitekture i više od toga.

Izabrani tim ponudio je svoja znanja, iskustva i energiju te će voditi Društvo arhitekata kroz slijedeće dvije godine. Profesionalna situacija za arhitektonsku struku kako u za nas novonastalom europskom kontekstu, tako i u lokalnom hrvatskom i gradskom je izrazito složena. Pogođeni ekonomskom krizom, koja ostavlja tragove u svim profesionalnim segmentima jenjava tek postepeno, a predstoje i novi izazovi europske konkurencije.

Nalazimo se i pred zakonodavnim promjenama, kojima će se redefinirati uloga i odgovornost arhitekta u investicijskom ciklusu. Svi ovi izazovi stoje pred novim upravnim odborom, kojem je kroz promjenu Statuta uloga unutar Društva podignuta na višu upravljačku razinu s Izvršnog u Upravni odbora. Ovim izglasanim promjenama teži se ostvariti bolja operativna učinkovitost planiranje projekata i poslovanja i općenito funkcioniranje DAZ-a.

U slijedeće dvije godine DAZ će na čelu s novim upravnim odborom nastaviti razvijati dosadašnje projekte te primjenjivati stečena iskustva, od kojih prije svega treba izdvojiti dva internacionalna projekta Think Space te City Acupuncture. Think Space, međunarodni je program, koji kroz seriju konceptualnih online arhitektonskih natječaja i osobnih susreta i okupljanja na Nekonferencijama u Zagrebu, omogućuje razmjenu iskustava i znanja arhitekata, prvenstveno mladih, iz cijelog svijeta. “City Acupuncture” je projekt regionalnog karaktera koji se ostvaruje kolaboracijom 5 udruga i institucija iz 4 različite zemlje jugoistočne Europe s ciljem poboljšavanja urbane kvalitete života malim intervencijama te kroz kulturnu i arhitektonsku razmjenu.

Uz ova dva programa internacionalnog karaktera potrebo je spomenuti i druge aktivnosti i projekte Društva kao što su već po treći put održana Dani zagrebačke arhitekture, manifestacija kojom se promiče i popularizira arhitektura kao disciplina od važnosti za društvo. Nadalje, Artur - program arhitektura i turizam s ciljem cjelovitog promišljanja strategije razvoja turizma i arhitekture turističkog prostora.

Usvajajući ciljeve održivog razvoja, interdisciplinarnog i participativnog djelovanja, program pod nazivom “DAZ Platforma” predstavlja novu viziju Društva arhitekata s težnjom nastavka i pronalaženja novih inicijativa, vizija i pro-aktivnog okretanja budućnosti i novom trenutku.

http://cityacupuncture.org/
http://www.think-space.org/

Na Skupštini su usvojene i izmjene Statuta Društva te su doneseni novi opći akti koje možete pogledati i preuzeti u nastavku:

  1.  Novi Statut DAZ-a (Aktualni Statut, Napomene uz izmjene Statuta)
  2.  Poslovnik o radu Skupštine DAZ-a  (Aktualni poslovnik)
  3.  Poslovnik o radu Upravnog odbora DAZ-a 
  4.  Poslovnik o radu Odbora kontrole DAZ-a  
  5.  Pravilnik o članstvu DAZ-a

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: