Fotografija

Neočekivane fotografije Google Street View-a

Autor/izvor: DAZ 25/02/2012

2007. godine Google je krenuo s projektom Street View koji omogućuje detaljno upoznavanje gradova putem interneta kroz pregeld svih ulica u 360 stupnjeva. Street View, dostupan u mnogim zemljama svijeta, no (još) ne u Hrvatskoj izazvao je brojna negodovanja zbog narušavanja privatnosti snimljenih situacija i ljudi. U nastavku pogledajte zanimljive fotografije zabilježene Googleovim kamerama.

Ovaj set fotogafija nazvan The Nine Eyes of Google Street View djelo je umjetnika Jona Rafmana, a naziv je odabrao zbog 9 kamera montiranih na kombi kojim se snima svaki centimetar ulice.

Svakih 10 do 20 metara kamere automatski snimaju sve što se kreće u kadru te software nakon toga spaja slike u panoramski pogled. Kako bi se zaštitila privatnost zatečenih ljudi i vozila pred Google-ovim kamerama, lica i registarske oznake su zamućene.

Pogledajte neke od fotografija kojima se ne biste nadali krećući se kroz Google Street View.

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: