Izložba

Nemjesta u Greti

Autor/izvor: DAZ / kulturpunkt.hr 18/08/2015

Izložba Non-places po treći put u Zagrebu ujedinjuje umjetnike iz Francuske i Hrvatske

Na izložbi sudjeluje ukupno sedmero umjetnika; Nina Iris Bešlić i Vesna Šantak iz Zagreba te Vanessa Ancelot, Anthony Chatain, Marie Dekerle, Jérémy Faivre i Joanna Wong iz Pariza. Izložba se održava po treći put i odraz je dugogodišnje suradnje umjetnika iz Francuske i Hrvatske. Jedna od autorica izložbe Joanna Wong u kratkom tekstu pojam "non-places" opisuje kao zamišljena i nestvarna mjesta ili kao mjesta koja egzistiraju u našem subjektivnom svijetu oslanjajući se na francusku riječ "Non-lieux".

"Non-lieux" ( Quelque chose qui n’a pas lieu ) je mjesto kojeg nema ili događaj koji se nikad nije dogodio, međutim, za francuskog antropologa Marca Augéa "non-places" su prolazna mjesta, tranzitna mjesta i mjesta lišena individualnih obilježja kao što su autobusne stanice, kolodvori, gradski trgovi, aerodromi, igrališta, pješački prijelazi... Tako sedmero umjetnika iz Zagreba i Pariza radovima daju svoje značenje pojma promatrajući ga u širem kontekstu. Izložbu će otvoriti francuski operni pjevač Benoit Duc vokalnom izvedbom iznenađenja.

Izložba će biti otvorena u galeriji Greta od 18. do 22. kolovoza.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: