Think Space

Nagrađeni autori Think Space natječaja u Zagrebu

Autor/izvor: DAZ 10/06/2014

Sutra počinje 3. Think Space Nekonferencija pod krovnom temom Novac / Money, koja će se kroz tri dana održavati u Laubi u Zagrebu. Podsjećamo da je ulaz na Architects' talk u 19.00 h te na svečanu dodjelu nagrada u 20.30 h slobodan uz potvrdu dolaska ili registraciju putem ENTRIO sustava, zbog ograničenog broja mjesta. Zadnjeg dana završnih priprema Nekonferencije predstavljamo vam još neke od zanimljivih gostiju i Think Spacera.

Jedan dan je ostao do 3. Think Space Nekonferencije pod krovnom temom Novac / Money, koja se održava od 11. do 13. lipnja u Laubi – kući za ljude i umjetnost u Zagrebu. Kao što smo već pisali u bogatom trodnevnom program pridružit će nam se mnogi gosti, uz već dobro nam poznate kustose ciklusa Ethel Baraona Pohl i Césara Reyes Nájeru te žiratore triju natječaja Davida A. Garciu, Pedra Gadanha i Keller Easterling, koju smo nedavno već imali priliku vidijeti, dolaze nam i nagrađeni autori. Danas vam predstavljamo laureate natječaja Culture & Society te Environment / Subtraction.
Također napominjemo da se sudjelovanje boduje sa 16 bodova u sustavu stalnog stručnog usavršavanja HKA, a kao pogodnost za članove DAZ-a i studente kotizacija iznosi 350 kn. Prijaviti se možete ovdje.

Na natječaju Culture & Society dodjeljene su 3 jednakovrijedne / ex aequo prve nagrade, po jednu od njih su osvojili Andrea Maria Jandriček SAD / HR s radom Social Bonds and the Sun Light Exchange te Godofredo Nobre Perreira zajedno sa Samaneh Moafi, oboje iz Ujedinjenog kraljevstva. Ryan King i Nikolay Martynov iz SAD-a s radom #bit .TOTEM dobili posebno priznanje. Ryan je dobitnik i jedne od dvije jednakovrijedne / ex aequo prve nagrade s radom Inverting the Periphery na natječaju Environment / Subtraction. Dobitnik druge je tim predvođen Aristidom Antonasom.  Andrea Maria, Godfredo, Aristide i Ryan će biti s nama na Think Space Nekonferenciji!

Andrea Maria Jandriček je magistrirala arhitekturu  i urbanizam na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu te arhitekturu na Columbia University BA. Interes za ekonomijom doveo ju je do prilika rada s Harvardskim hedge fondom i KPMG u Hrvatskoj. Radila je kao savjetnik investitorima, lokalnim developerima te s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) na studijama isplativosti i makro-ekonomskim analizama za komercijalne, tako i za stambene projekte. Njen fokus je na konsolidaciji i transformaciji urbanog sprawla u kompaktnije i različitije urbane cjeline, što je ujedno bila i tema njene Master teze. Radi s europskim i američkim investitorima kao savjetnik za analitiku nekretnina, kao i za Design AIDD Architecture, tvrtku specijaliziranu za pristupačne stambene projekte i njihove šire reperkusije. Andreini interesi uključuju urbanu ekonomiju, korištenje površina i održivi razvoj.

Jedna od tri ex aequo prve nagrade - Culture & Society
Autorica: Andrea Maria Jandriček / SAD / HR
Rad: Social Bonds and the Sun Light Exchange





Ryan King je poduzetnik i umjetnik iz New Yorka. Ima BA iz umjetnosti te ekonomije i političkih znanosti sa Sveučili&ˇta u Massachusettsu Amherst 2013. Nastavlja svoje obrazovaje na Institute for Architecture and Urban studies and Columbia Universities Graduate School of Architecture, Planning and Preservation. Ryan je radio na globalnim fenomenima zona slobodne trgovine kao socio-prostornih platformi moderniteta te je pisao o prostornim dinamikama Arapskog proljeća.

Posebno priznanje - Culture & Society
Autori: Ryan King, Nikolay Martynov / SAD
Rad: #bit .TOTEM

Prva nagrada ex aequo - Environment / Subtraction
Autor: Ryan King, SAD
Rad: Inverting the periphery



Aristide Antonas je grčki arhitekt i pisac. Doktorirao je filozofiju na Svučilištu u Parizu X. Gostujući profesor je na Massachussets Institute of Technology (MIT), Instituto Universitario de Architetura de Venezia (IUAV), Architectural Association (AA), University of Cyprus Program of Architecture, University Jose Cela (Madrid), Fine Art Academy of Gyumri (Armenia), Bauhaus-Universität Weimar, Technische Universität München, Politecnico di Milano. Radio je na programu radionica Centra za mediteransku arhitekturu na Kreti te je suosnivač kustoske grupe Built Event (Island built Event, Landscape Biennial of Barcelona, 2006 - Sao Paulo Biennial of Architecture 2007, Weak Monuments, 2nd Biennale of Thessaloniki). Bio je kustos suradnik za grčki paviljon na Venecijanskom bijenalu 2004. (Paradigmata). Objavljuje tekstove, eseje i kratke priče, a od njegova tri dramska teksta jedan je izveden na francuskom, a drugi na grčkom. Njegov ured Antonas 2009. bio je nominiran za nagradu Mies Van der Rohe, a 2010. za međunarodnu nagradu Iakov Chernikhov.

Prva nagrada ex aequo - Environment / Subtraction
Autor: Aristide Antonas, Grčka
Ko-autori: Bitrou, Mara, Demiris, Panos, Koutsogianni, Katerina, Grčka
Rad: The weak monumental square

Godofredo Pereira je arhitekt i istraživač. Trenutno završava doktorat u Centre for Research Architecture, Goldsmiths University of London. Njegovo istraživanje Underground Fetishism bavi se teritorijalnim konfliktima u planetarnoj utrci za resursima s osobitim fokusom na paralili između mineralnih eksploatacija i političkih lidera. Zajedno s odvjetnikom Alonsom Barrosom, kao dio Forenzičke Arhitekture koordinira Atacama Desert Project, geo-forenzičku analizu ljudskih prava i narušavanja okoliša u pustinji Atacama u Čileu. Godofredo je ujedno i koordinator na MArch Urban Design programa na Bartlett School of Architecture te urednik nekoliko magazina Detritos.

Posebno priznanje - Environment / Subtraction
Autor: Godofredo Nobre Pereira, Ujedinjeno kraljevstvo
Ko-autor: Samaneh Moafi, Ujedinjeno kraljevstvo
Rad: The Great South American Pipeline: A Commons Protection Zone

Dimitris Grozopoulos je nedavno diplomirao na Sveučilištu u Thessalonikiju na katedri za arhitekturu. Trenutno živi i radi u Ateni na različitim projektima vizualnih umjetničkih formi i tehnika, kao što su tradicionalno slikarstvo, grafiti, crteži i drugi. Sudjelovao je na više izložbi, radionica i natječaja u Grčkoj. U zadnje vrijeme se bavi istraživanje o potencijalima suvremenih iskapanja i reaktivacija iskopina i ruševina o čemu je pisao i u svom znanstvenom radu “Architecture in the era of ruins”. Dimitris je i suosnivač web platforme archstudies.gr za promociju i online izdavanje radova grčkih studenata iz tuzemstva i inozemstva.

Druga nagrada - Environment / Subtraction
Autor: Dimitris Grozopoulos
Rad: Scenarios for a post crisis landscape

Sve nagrađene radove iz natječaja Culture & Society te Environment / Subtraction s obrazloženjima žiratora možete pogledati na Think Space web stranicama .

Program u PDF-u preuzmite OVDJE.

Registracija je otvorena! Cijene kotizacije za članove Društva arhitekata zagreba i studente iznosi 350 kn dok je individualna cijena kotizacije 950 kn. Registrirati se možete OVDJE. U cijenu je uključen i svečani domjenak, večera u DAZ-u, dva ručka te coffe breakovi za sve sudionike. Za prijavu na Nekonferenciju i više informacija obratite se na e-mail: info@think-space.org ili posjetite http://www.think-space.org/en/events/unconference2014/

Sudjelovanje na 3. Think Space Nekonferenciji se boduje sa 16 bodova za sva tri dana programa unutar Sustava stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.

U četvrtak, 12. lipnja 2014. smo za Vas u prostorima Društva arhitekata pripremili Party dobrodošlice i vrhunski doživljaj otvorenja svjetskog nogometnog prvenstva i utakmice Brazil – Hrvatska!

Više o Think Space programu potražte na www.think-space.org, a kako je bilo prošle godine na Nekonferenciji pogledajte ovdje.


Program Think Space je platforma za prostorno eksperimentiranje i razmjenu ideja te stvaranje mreže progresivnih mislilaca u području arhitekture preko kulturnih, geografskih i institucijskih granica. Program se provodi kroz godišnje cikluse konceptualnih arhitektonskih natječaja i poziv na objavu stručnih i teorijskih radova, te susretima uživo na Mini-simpozijima i godišnjoj međunarodnoj Nekonferenciji. Ukupan broj autora, mladih arhitekata, (prosječna dob 29 godina) koji su sudjelovali u arhitektonskim natječajima je 654 iz 75 svjetskih zemalja, te 63 autora stručnih članaka iz 12 različitih zemalja. Nakon dosadašnja dva uspje&ˇna ciklusa koji su, osim online galerijama projekata, izložbama i teoretskim radovima, urodila i poznanstvima domaćih arhitekata s međunarodno prepoznatom i aktivnom scenom mladih progresivnih mislilaca u arhitekturi, u tijeku je i treći ciklus programa.

Partner:

Pokrovitelji:

          

     

         
 

Sponzori:

      

    

    

   

Medijski  pokrovitelji ciklusa:

             

        

 

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.