Nagrade

Nagrađen projekt vinarije u Radovancima Dva arhitekta

Autor/izvor: DAZ 29/05/2016

Projekt vinarije u Radovancima kod Požega arhitektonskog studija Dva Arhitekta nagrađen je na svečanosti koja je održana u Veneciji u srijedu 25. svibnja, u kategoriji production (proizvodna namjena) u okviru nagrada magazina The Plan. Svečanost dodjele nagrade održana je u sklopu International Perspective Foruma, događanja koje povezuje arhitekte i srodne struke.

Požešku Zlatnu dolinu ugodna nadmorska visina, pretežno južna ekspozicija te obilježja kontinentalne klime s postepenim prijelazom ljeta u jesen i višom čine idealnom za uzgoj vinove loze. Pri projektiranju najveći izazov je bio uklopiti se u netaknutu prirodu pa je logičan izbor bio iskoristiti postojeće brdašce i izdubiti ga kako bi se u njega smjestilo sadržaje vinarije. Odluka o mimikrijskom pristupu projektu razumna je i opravdana energetski i tehnološki; konzistencija temperature, vlage i svijetla rješava se prirodnim putem, što pogoduje samom vinu. Površina građevinske četice iznosi 14 750 m2 dok je GBP zahvata 3350 m2. Zgrada udomljuje pogon vinarije, izložbeni te degustacijski dio. Izgradnja je planirana masivnim armirano-betonskim zidovima te zelenim krovom, koji će cjelokupni zahvat činiti prepoznatljivim turističkim landmarkom.


Lokacija: Radovanci, Požega
Klijent: privatni
Planirani datum završetka 12/2020
GBP: 3350m2
Arhitekti: Dva arhitekta
Projektni tim: Tomislav Čurkovic, Zoran Zidarić, Maja Marosi Pezo, Tomislav Burgund, Dejan Šparovec

Više o projektu pročitajte na stranicama magazina The Plan.
 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: