Arhitektura

Mršava kuća u južnom Londonu

Autor/izvor: DAZ / dezeen.com 30/09/2014

Londonski studio alma-nac autor je rekonstrukcije 2,3 metra široke kuće u londonskom Claphamu. Terasastom ekstenzijom obiteljske kuće u južnom Londonu i kosim krovom omogućeno je prirodno osvjetljenje većine prostora.

Kuća se nalazi između dvije nekretnine, a čestica je prije služila kao prilaz konjušnicama, te je postojeća izgradnja trpila slabo osvjetljenje uslijed uskih dimenzija koje su stvarale klaustrofobičan osjećaj u interijeru. Arhitekti su nadogradili kuću u stražnjem dijelu dodajući kosi krov ispunjen krovnim prozorima, koji dopuštaj dotok danjeg svijetla u sve na sve katove, čime se dobilo na prostoru za novo blagovanje u prizemlju, dodatnu spavaću sobu na prvom katu i radnu sobu na drugom katu. Spremišta su bila jedan od ključnih faktora za arhitekte. Dodana je garderoba na 1. katu, ormar iza uzglavlja kreveta. Sobe su sa sjeverne orijentacije prema prometnoj ulici St John's Hill prebačene na južnu, prozori podignuti čime se dobio izravniji i bolji pogled prema stražnjem vrtu i nebu. Novim krovom i ugrađenošću kuće dobiven je i odličan koeficijent toplinske provodljivosti (U = 0.14 W/m2K).

 

Arhitekti: Alma-nac Collaborative Architecture
Projektni tim: Tristan Wigfall, Alice Aldrin-Schrepfer
Izvođač: McGovern Carpentry & Design
Dizajn interijera: Nina Wigfall Interior Design
Statika: Train and Kemp
Nadzor: NHBC
Fotografije: Richard Chivers

izvor: dezeen.com

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: