Projekt

Mobile Art Dome

Autor/izvor: www.culturenet.hr 21/08/2013

Danas, 21. kolovoza, s početkom u 15 sati, u Murskom Središću, otvara se umjetnički projekt Mobile Art Dome na Multimedijalnom kampu 2013.

Riječ je o otvorenju umjetničke multimedijalne instalacije, pokretnog laboratorija za nove medijske kulture i novog mjesta za okupljanje umjetnika zainteresiranih za suradničke i participativne prakse Mobile Art Dome. Specifičan arhitektonski objekt geodezijske kupole koji je sagrađen tijekom MM kampa '13 pretvorit će se u multimedijalnu skulpturu sa raznolikim programom – od digitalne i video umjetnosti, preko radionica elektronike za djecu do mjesta za audio vizualne nastupe.

Program:
15 sati: Radionice elektronskih naprava i audio prepariranih instrumenata za mlade u organizaciji Radione iz Zagreba.

19 sati: Instalacija 'Digitalna kamera obskura'
Varaždinska udruga digitalnih umjetnosti (u osnivanju) – VUDU predstaviti će suradnički digitalni vizualni projekt. Foto eksperiment koji spaja sam početak fotografije sa modernom tehnologijom. Sam proces dobivanja slike unutar camere obscure bit će popraćen live prijenosom putem web kamere koja će bilježiti svijetlosne obrise predmeta ispred objektiva. Samom manipulacijom raznih komponenata camere obcure te variranjem u dužini ekspozicije moguće je stvoriti izuzetno zanimljive i nadrealistične fotografije.

20 sati: Led * Ice
Predstavljanje umjetničke instalacije autora Maje Kohek, Danijela Korenta i Krune Jošta koja je nastala za vrijeme rezidencijalnoj programa Slobodni festival u turističkom centru Cimper u organizaciji Autonomnog centra, Čakovec.
 
Nastupi
21 sat: Gentlejunk co. Nastup Krune Jošta je istraživanje u aleatoričkoj glazbi gdje, kroz suradnju sa različitim glazbenicima, koristi preparirane i reciklirane analogne instrumente čiji zvuk mijenja koristeći se uglavnom softverom otvorenog koda. Kruno Jošt svoje je specifični izričaj razvio u improvizacijskoj skupini Imrponedjeljci koja je  dobila nagradu za najbolje elektronsko djelo 2007. godine. U suradnji sa različitim glazbenicima nastupao je u Švicarskoj, Brazilu, Italiji, Nizozemskoj, Sloveniji i Hrvatskoj. Zadnji nastup u suradnji s Bojanom Miljenčićem bio je u dvorani Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu gdje je koristio meditativni zvuk Tibetanskih zvučnih zdjela.

Messy Oscilators
MMessy Oscillators je bend koji izvodi eksperimentalnu elektronsku glazbu. Nastao je kao ishod audio sekcije I’MM_-a i do danas je sudjelovao na nizu dobro primljenih umjetničkih festivala, kako u koncertnim dvoranama, tako i u zagrebačkim galerijama, svaki put u drugačijem sastavu zbog mnogobrojnosti članova. MMessy Oscillators uglavnom koristi DIY elektronske instrumente poput teremina, oscilatora, DIY sintesajzera i efekata, gitarskih pedala, piezoelektričnih senzora, sistemskih instrumenata, Touch-Tonea, rabljenih elektronskih instrumenata, circuit-bent igračaka, hakiranih gadgeta, kompjuterskog trasha i slično.

Luka Bunić & glazba by M. Presečki, M. Kereša, E. Čovran i T. Košić – projekt '15', audio-vizualni performans: Naziv rada je ujedno i broj sati ljetnog solsticija, najdužeg dana u godini. Umjetnik želi ukazati na doživljaj jednog dana kao "života u malom". Emotivno, duhovno i fizički. Snimljeni momenti privukli su ga svojom energijom i  probudili  emocije divljenja. Početak video rada je ujedno i jutro a simbolizira rođenje dok je kraj naš prirodni odlazak na počinak. Česta je izjava kako vrijeme "sporije" prolazi u mladosti da bi kasnije subjektivno ubrzalo. Spontanost, čuđenje i zahvalnost rezultiraju spektrom emocija na koje vrijeme kao da nema utjecaj. Rad je zamišljen i kao performans sa muzičarima a slavi opijenost životom i ljepotu trenutka.

Doktor podinski – Citizens Kino DOME SPECIAL
Ekspandirano (prošireno) kino Doktora Podinkog specifičan je audio vizualni performans koji  koristi elemente video umjetnosti, participativne demokracije i teatra potlačenih.
DJ Podinski  – Balkan Beats DJ Podinksi nakon građanskog kina nastavlja sa balkanskim ritmovima za mlade i brze noge.

Više o projektu čitajte ovdje.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: