Publikacija

Mladi Frank, arhitekt

Autor/izvor: DAZ 17/08/2013

“Mladi Frank, arhitekt“ je prva MOMA-ina slikovnica za djecu od 3-8 godina. Govori o dječaku Mladom Franku koji  je arhitekt, baš kao i njegov djed s kojim živi, Stari Frank. 

Mladi Frank vidi kreativni potencijal u svemu, od tjestenine, starih kutija, žlica…čak i svog psa, Eddie-a. Provodi dane izrađujući stolice od rola wc papira, nebodere od djedovih knjiga... Sve dok ga jednog dana djed ne odvede u Muzej suvremene umjetnosti gdje se upoznaje s djelima pravih arhitekata, Frank Gehrya i Frank Lloyd Wrighta. Inspirirani onime što su vidjeli u muzeju, odlaze doma puni ideja te se upuštaju u pustolovine izrađujući strukture raznih oblika i veličina; velike, male, okrugle, čokoladne…

“Mladi Frank, arhitekt“ djelo je mnogostruko nagrađivanog dječjeg autora i ilustratora imenom Frank Viva. Slikovnica treba biti inspiracija i poticaj najmlađima, možebitnim budućim arhitekltima. Bogatom paletom boja sive, zelene, beige, žute i smeđe, slikovnica ne samo da će privući pažnju malih arhića već će biti još jedan zanimljiv projekt MOMA-ine bogate kolekcije.

Trailer ove zanimljive publikacije pogledajte ovdje.

 

 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.








Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: