Predavanje

Miroslav Begović - arhitektonsko djelo

Autor/izvor: DAZ 14/12/2011

U Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU, I. G. Kovačića 37 - Zagreb,  u utorak, 20. prosinca 2011. s početkom u 19 sati održat će se četvrto predavanje u nizu iz programa Bilješke iz arhiva arhitekta. Predavanje će održati dr. sc. Borka Bobovec pod naslovom: Miroslav Begović – arhitektonsko djelo.

Od 29. studenoga do 20. prosinca 2011. godine u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU odvija se program Bilješke iz arhiva arhitekta koji obuhvaća izložbu iz građe Osobnih arhivskih fondova arhitekata Lavoslava Horvata, Ernesta Weissmanna, Bernarda Bernardija i Miroslava Begovića uz niz predavanja kojima se predstavljaju četiri doktorske disertacije temeljene na istraživanju navedenih opusa. Ovim programom Muzej želi znanstvenoj i kulturnoj javnosti predstaviti sadržaj i strukturu izabranih Osobnih arhivskih fondova arhitekata, te proces i rezultate njihove stručne obrade i znanstvene interpretacije.

Autorica koncepcije programa i postava izložbe: Dubravka Kisić

1. predavanje: 29. studenog 2011. u 19h
dr. sc. Zrinka Paladino: „Lavoslav Horvat – arhitektonsko djelo 1922.-1977.“

2. predavanje: 6. prosinca 2011. u 19h
dr. sc. Tamara Bjažić Klarin: „Ernest Weissmann – arhitektonsko djelo 1926.-1939.“

3. predavanje: 13. prosinca 2011. u 19h
dr. sc. Iva Ceraj: „Dizajnersko djelo arhitekta Bernarda Bernardija: 1951.-1985.“

4. predavanje: 20. prosinca 2011. u 19h
dr. sc. Borka Bobovec: „Miroslav Begović – arhitektonsko djelo“ 


dr. sc. Borka Bobovec: „Miroslav Begović – arhitektonsko djelo“ 

Disertacijom je obrađen arhitektonski opus arhitekta  i akademika Miroslava Begovića. Većina njegova  rada nastajala je od ranih pedesetih do kraja 20. stoljeća. Analizirana su i opisana izvedena djela koja su  obilježila prostor na kome su implementirana. Poglavlja su obuhvatila izvedene interijere kao jedan od  značajnih interesa arhitekta, te natječajne radove i neizvedene projekte. Posljednji  dio posvećen je  teorijskom radu, kao i radu na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te strukovnim i  društvenim organizacijama.  Širok spektar djelovanja kroz osebujnu interpretaciju načela moderne  arhitekture svrstava autora u red arhitekata koji su ostvarili djela visoke vrijednosti, a opus na značajno mjesto u hrvatskoj arhitekturi.

Pozivnica
 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: