Mapiranje

Mape gradova kroz kretanja ljudi

Autor/izvor: DAZ 01/02/2016

Koristeći podatke dostupne na društvenoj mreži Flickr Mapbox, tvrtka koja se bavi open source projektima stvorila je atlas koji vizualizira kretanja ljudi na osnovu georeferenciranja fotografija dostupnih na internetu.

Eric Fischer, umjetnik iza projekta ističe kako su u Mapboxu samo skinuli meta-podatke s interneta povezane s fotografijama, a ne same fotografije. Filtrirajući podatke i isključujući fotografije snimljene na većim udaljenostima od 3 milje stvorene su mape. Zanimljivo je vidjeti različite gustoće uspoređujući primjerice njujorški Times Square s nekim manje turističkim dijelovima grada, a vizualizacija podataka donosi zanimljiv uvid u dinamiku kretanja gradovima i njihovu percepciju od strane posjetitelja, al kako sam autor tvrdi i u socijalne i urbane karakteristike i probleme.


London


New York


Amsterdam


Chicago


Venecija


Berlin


Zagreb


Dubrovnik

Tvrtka se bavi principijelno open source projektima, koristeći javno dostupne podatke pokušavajući na taj način doprinijeti unapređenju poslovanja svojih klijenata. Uz navedeni niz mapa, stvorili su i kartografije 2,7 milijardi tweeteva odaslanih od strane 270 milijuna korisnika.

Svjetski online atlas s georefrenciranim rutama možete pronaći ovdje.

Via: citylab.com

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: