Struka

Lovro Kuščević - novi ministar graditeljstva i prostornoga uređenja

Autor/izvor: DAZ / HKA 29/01/2016

U ponedjeljak, 25. siječnja 2016., u 9.30 sati u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja  obavljena je primopredaja između novog ministra Lovre Kuščevića i bivše ministrice Anke Mrak-Taritaš.

Ministru Kuščeviću uručeno je izvješće o radu Ministarstva u proteklom mandatu. Nakon polusatnog razgovora ministar i bivša ministrica dali su izjave za medije.

Bivša ministrica Anka Mrak-Taritaš izjavila je da je sa svojim nasljednikom razgovarala o projektima koji su se u njenom mandatu provodili u Ministarstvu. Izrazila je zadovoljstvo učinjenim i nadu da će se dobri projekti nastaviti a ono što treba popraviti i razvijati dalje.

Ministar Kuščević istaknuo je da je primopredaja prošla u očekivano dobrom ozračju za što se i zahvalio svojoj prethodnici. Izjavio je da mu je namjera nastaviti, poboljšavati i nadograđivati sve dobre projekte kako bi se poboljšao standard života ljudi te potakla i poboljšala investicijska klima u Hrvatskoj. Kao svoje prioritete istaknuo je projekte uređivanja i povezivanja Katastra i Zemljišnih knjiga te brigu i pomoć u rješavanju stambenog pitanja građana, između ostaloga i poticajima na stambene kredite.  

Nakon primopredaje ministar Kuščević održao je sastanak sa zamjenikom bivše ministrice, svim pomoćnicima u Ministarstvu, direktorom Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, ravnateljicom Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj, ravnateljem Državne geodetske uprave te ravnateljicom Agencije za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada.

naslovna fotografija via poslovni.hr (Jurica Galoić/PIXSELL)
Životopis novog ministra možete pogledati ovdje.
O budućim potezima novog ministra i pogledu na aktualnu zakonsku regulativu pročitajte u intervjuu iz 09. mjeseca 2015. g. ovdje.
izvor: HKA

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: