Film

Koliko teži Vaša zgrada gospodine Foster?

Autor/izvor: DAZ 07/03/2013

Dokukino KIC u partnerstu s DAZ-om vas poziva na hrvatsku premijeru filma 'Koliko teži Vaša zgrada gospodine Foster?' o britanskom arhitektu, koji je svojim radom zadnjih desteljeće obilježio svjetsku arhitektonsku scenu. Film su u internacionalnoj koprodukciji režirali Norberto Lopez Amado i Carlos Caracas 2010.

Jeste li ikada osjetili ushit vidjevši umjetničko djelo? A jeste li to isto ikad osjetili pogledavši građevinu? Dokumentarac o jednom od utjecajnijih arhitekata Normanu Fosteru u suradnji Restarta i Društva arhitekata Zagreb, možete pogledati u Dokukinu KIC u Preradovićevoj 5 od utorka 12.03. u 21.00h. Fosterovo nastojanje da dizajnom unaprijedi kvalitetu života te kamera koja prati linije njegovih zgrada uvlači nas u samu bit nevjerojatnih građevina. Iako se radi o dokumentarcu o arhitekturi ne obraća se samo struci i profesionalcima, već svakome tko je osjetio divljenje djelu ljudskog rada i inovacije.

'Koliko teži Vaša zgrada gospodine Foster?' ('How Much Does Your Building Weigh Mr. Foster?') portretira izvrsnog arhitekta, otkriva izvore njegovih ideja, fascinacije kao onu avionima, koje su inspirirale njegov dizajn te projekte kao što su zračna luka u Pekingu koji je drugi na ljestvici najvećih terminala na svijetu te peta najveća zgrada na svijetu, zatim berlinski Reichstag – simbol njmačkog ujedinjenja, Hearstovu zgradu u New Yorku, najviši most u Millau u Francuskoj itd. Umjetnost koja služi zadovoljstvu, spojena s arhitekturom nadilazi ta dva pojma, pruža nešto veće i uzbudljivije. Spektakularne snimke Fosterovih projekata daju nam uvid u neke od najizuzetnijih građevina našeg vremena, stvorenih odlučnom vizijom i neumoljivom potragom za izvrsnošću.

Neizostavna tema suvremene arhitekture odnosi se na činjenicu da u skoroj budućnosti možemo očekivati da većina čovječanstva živi u gradovima, Norman Foster nudi i neka od izvedivih rješenja ovog pitanja. Dokumentarac 'Koliko teži Vaša zgrada gospodine Foster?' možete pogledati u Dokukinu KIC u 21h u utorak 12.03. , nedjelju  17.03. ,utorak 19.03. te u subota 23.03.

Više o Dokukinu KIC saznajte ovdje, a trailer za film 'Koliko teži vaša zgrada gospodine Foster?' pogledajte ovdje.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: