Arhitektura

Jeftin radni prostor u londonskom dvorištu

Autor/izvor: DAZ 06/08/2014

Yardhouse je pristupačan, jeftin radni prostor u Londonu koji je projektirao i izgradio dizajnersko-arhitektonski kolektiv Assemble, uz ekonomičan i modularan pristup gradnji.

 

Tlocrt zgrade odražava težnju za stvaranjem društvenog i suradničkog radnog okruženja. Zgrada je projektirana kao jednostavna, dvokatna i trobrodna konstrukcija. Bočni brodovi se koriste kao pojedinačni ateljei koji su otvoreni ka prostranom, dvoetažnom kolektivnom prostoru. Ateljei su prostori slobodnog tlocrta koje korisnici prilagođavaju, kombinacijom susjednih jedinica ili zatvaranjem prostora za veću privatnost.

 

 

 

 

Osnovnu strukturu čine drveni okviri koje zatvaraju izolacijske ploče. Pročelje, koje gleda na Sugarhouse Yard, čine betonske ploče ručno rađene na licu mjesta. Neočekivano mjerilo, kompleksnost i ljepota pročelja tvore kulisa za javna dvorišta koja sučeljava.

 

 

 

 

Ekonomičnim pristupom i korištenjem lako dostupnih materijala, projekt pruža prostranost, kvalitetno osvjetljenje i visinu stropova prikladne kreativnom korištenju za mnogo manje troškova od konvencionalne novogradnje. Izgrađen za 291 funtu po kvadratnom metru, projekt predstavlja izvanrednu vrijednost za novac te jamči dostupnost prostora krajnjim korisnicima. Zgrada je u potpunosti ispunjena prije završetka izgradnje, uz velik broj zahtjeva za svaki dostupni radni prostor.

 

Više o projektu potražite na službenim stranicama Assemble kolektiva.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: