Arhitektura

Jeftin radni prostor u londonskom dvorištu

Autor/izvor: DAZ 06/08/2014

Yardhouse je pristupačan, jeftin radni prostor u Londonu koji je projektirao i izgradio dizajnersko-arhitektonski kolektiv Assemble, uz ekonomičan i modularan pristup gradnji.

 

Tlocrt zgrade odražava težnju za stvaranjem društvenog i suradničkog radnog okruženja. Zgrada je projektirana kao jednostavna, dvokatna i trobrodna konstrukcija. Bočni brodovi se koriste kao pojedinačni ateljei koji su otvoreni ka prostranom, dvoetažnom kolektivnom prostoru. Ateljei su prostori slobodnog tlocrta koje korisnici prilagođavaju, kombinacijom susjednih jedinica ili zatvaranjem prostora za veću privatnost.

 

 

 

 

Osnovnu strukturu čine drveni okviri koje zatvaraju izolacijske ploče. Pročelje, koje gleda na Sugarhouse Yard, čine betonske ploče ručno rađene na licu mjesta. Neočekivano mjerilo, kompleksnost i ljepota pročelja tvore kulisa za javna dvorišta koja sučeljava.

 

 

 

 

Ekonomičnim pristupom i korištenjem lako dostupnih materijala, projekt pruža prostranost, kvalitetno osvjetljenje i visinu stropova prikladne kreativnom korištenju za mnogo manje troškova od konvencionalne novogradnje. Izgrađen za 291 funtu po kvadratnom metru, projekt predstavlja izvanrednu vrijednost za novac te jamči dostupnost prostora krajnjim korisnicima. Zgrada je u potpunosti ispunjena prije završetka izgradnje, uz velik broj zahtjeva za svaki dostupni radni prostor.

 

Više o projektu potražite na službenim stranicama Assemble kolektiva.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku