DZA 2012

Izvještaj o trećem danu Dana zagrebačke arhitekture

Autor/izvor: DAZ 01/06/2012

U četvrtak 31.05.2012. Dani zagrebačke arhitekture preselili su iz DAZ-a na Arhitektonski fakultet gdje su predavanja održali Zoran Boševski i Boris Fiolić, Boris Podrecca te Branimir Medić i Pero Puljiz. U petak 01.06. održava se središnja svečanost u Gliptoteci s početkom u 19 sati gdje će 9 autorskih timova predstaviti svoje projekte zagrebačkih stambenih zgrada, a zatim slijedi druženje i prigodni domjenak.

U četvrtak 31.05. u popodnevnom terminu od 12 do 16 sati u DAZ-u je održana radionica i savjetovanje za građanstvo koje su u sklopu DZA vodili ARCHIsquad i Mladi DAZ. Za sve one koji još nisu iskoristili priliku da od mladih arhitekata dobiju besplatan savjet o uređenju stambenog prostora to još mogu učini u subotu 02.06. od 10 do 14 sati.Na arhitektonskom fakultetu u Zagrebu okupljene je pozdravio dekan fakulteta Boris Koružnjak nakon čega su započela predavanja. Prvi gosti bili su Boris Fiolić i Zoran Boševski, voditelji ureda BiF koji su predstavili projekt stambenog kompleksa u naselju Špansko - Pavlenski put.Drugo predavanje održao je Boris Podrecca koji je došao iz Beča u Zagreb kako bi okupljenima prezentirao projekt za Cvjetni prolaz te u nastavku predavanja prikazao neke od recentnih projekata svog ureda.

Branimir Medić i Pero Puljiz, voditelji biroa De Architekten Cie s uredima u Amsterdamu, Zagrebu i Shanghaiu, došli su na Arhitektonski fakultet kako bi nam predstavili svoje projekte i realizaciju u Nizozemskoj, ali i projekt Centar Bundek.

Nakon predavanja uslijedio je okrugli stol sa sudionicima predavanja.

Fotograf: Goran Hrubi

U petak 01.06.2012. s početkom u 19 sati u Gliptoteci se održava središnja svečanost s prezentacijama realizacija stambenih zgrada, a u subotu je organiziran obilazak autobusima stambenih ostvarenja sa stručnim vodstvom i ulaskom u stanove. Okupljanje je u 9:15 na križanju Gundulićeve i Varšavske. Detaljaniji program pogledajte ovdje.

Pridružite nam se na Danima zagrebačke arhitekture!

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: