Izložba

Izložba Motovunske ljetne škole arhitekture

Autor/izvor: DAZ 07/08/2012

Arhitektonski fakultet iz Zagreba i Društvo arhitekata Istre u Multimedijalnom centru LUKA u Puli organiziraju tradicionalnu izložbu studentskih radova prethodne generacije – Međunarodne škole arhitekture Motovun 2011.

Međunarodna ljetna škola arhitekture u Motovunu, koja ove godine obilježava 31. obljetnicu kontinuiranog rada, djeluje pri Studijskom centru Arhitektonskog fakulteta od 1981. i ima za cilj istraživanje, valorizaciju i kreativnu interpretaciju graditeljskih iskustava koja su na području Istre tijekom stoljeća ostavila bogatu kulturnu, arhitektonsku i urbanističku baštinu.

Svojim djelovanjem na tlu Istre škola treba biti promotor ideja te rasadnik teorijskog i praktičnog znanja u području suvremenog planiranja, izgradnje i oblikovanja prostora, kao i aktivni sudionik u revalorizaciji kulturne baštine, te zaštiti i unapređenju čovjekove okoline.

U njezin se rad uključuju, osim nastavnika Arhitektonskog fakulteta, i gostujući nastavnici, znanstvenici te istraživači iz zemlje i inozemstva. Program rada Ljetne škole usmjeren je u svom stručnom i praktičnom pedagoškom dijelu prema stvarnim potrebama, planovima i mogućnostima općina i gradova, te društvenih i gospodarskih čimbenika Istre.

Svake se godine utvrđuje detaljni program rada, ovisno o broju prijavljenih škola, studenata i nastavnika, te raspoloživim materijalnim i ostalim sredstvima. Studenti-sudionici Ljetne škole biraju se iz kruga najuspješnijih studenata dodiplomske nastave putem natječaja i preporuke nastavnika. Njihov se rad sastoji iz seminara, studijskih projekata i istraživačkih izvještaja.

Cilj je nastave da se pod vodstvom nastavnika razviju samostalne istraživačke i kreativne sposobnosti svakoga sudionika. Nakon završetka Ljetne škole organizira se izložba studentskih radova u Motovunu, Multimedijalnom centru LUKA u Puli i na fakultetima koji su sudjelovali u radu škole.

Uz izložbu radova 30. međunarodne ljetne škole arhitekture Motovun 2011. u kojoj su sudjelovali studenti i predavači iz devet država, izlažu se i radovi Međunarodne radionice Arhitektura fortifikacija Brijuni 2011. u suorganizaciji s Ministarstvom kulture i Javnom ustanovom Nacionalni park Brijuni.

U toj su radionici prošle godine sudjelovali studenti i predavači iz Politehnike Krakowske – Arhitektonski fakultet, Prirodoslovnog Univerziteta u Wroclawu, Arhitektonskih fakulteta Sveučilišta iz Zagreba, Ljubljane, Harkowa i Tehničkog veleučilišta iz Zagreba.

Izložba se otvara u srijedu, 8. kolovoza, u Galeriji Luka Multimedijalnog centra LUKA, u Puli, s početkom u 20:30 sati, a može se razgledati do 19. kolovoza.


Prethodni članak:
Međunarodna škola arhitekture Motovun 2012.
 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: