Izložba

Izložba idejnih arhitektonskih rješenja za tipske projekte zamjenskih stambenih zgrada na poplavljenim područjima

Autor/izvor: DAZ / HKA 10/09/2014

U prostoru Osnovne škole Antun i Stjepan Radić u Gunji, 10. rujna 2014. otvorena je izložba idejnih arhitektonskih rješenja za tipske projekte zamjenskih stambenih zgrada na poplavljenim područjima.
 

Hrvatska komora arhitekata, u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja uputila je svim članovima javni poziv u svrhu prikupljanja i odabira najboljih idejnih arhitektonskih rješenja za buduće projekte zamjenskih zgrada za stanovanje,  s ciljem pomoći stanovnicima stradalima  u katastrofalnim poplavama na području Vukovarsko-srijemske županije, koji je bio otvoren od 13. do 23. lipnja 2014. god,a o kojem smo pisali ovdje.

Želja Komore bila je da arhitektura novih obiteljskih kuća ne bude univerzalno primjenjiva, već da poštuje slavonski ruralni ambijent, prostorni kontekst, zatečene odnose, materijale, oblike i način gradnje u selima Slavonije. Drugim riječima, željelo se da se nove kuće grade kao specifično „slavonske kuće“, tj. obiteljske kuće koje će na suvremen način reinterpretirati tradicionalna tlocrtna rješenja, prostorne oblike i upotrebu materijala te na taj način pridonijeti da se i u 21. stoljeću čuva identitet i ambijent slavonskih naselja.

Zadatak je bio projektirati prizemne obiteljske kuće koje će unutar zadane površine reinterpretirati elemente i kvalitete tradicionalnog slavonskog graditeljstva (trijem-ganjak, kosi dvostrešni krov, tlocrtni raspored i sl.).

Na javni poziv odazvalo se je ukupno 29 autora/autorskih timova iz cijele Hrvatske koji su besplatno izradili svoja rješenja. Za daljnju razradu u formi tipskog projekta, koji su također donirani, odabrano je 10 idejnih rješenja, koja možete pogledati ovdje.

Izložba ostaje otvorena do 17. rujna 2014. godine.

izvor: HKA

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: