Izložba

Iz modernog Karlovca

Autor/izvor: DAZ 07/05/2012

Galerija Modulor poziva vas na otvorenje izložbe Iz modernog Karlovca u utorak, 8. svibnja 2012. u 19 sati u Galeriji Modulor, Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb. Na izložbi se predstavlja ostavština građevinske tvrtke Nikole Marića kao osnova za pogled u modernističku izgradnju od 1923. do 1946. godine. Izložba je gostovanje Gradskog muzeja Karlovac, a autor izložbe je Igor Culig. Izložba je otvorena do 23.05.2012.

Graditelj iz naslova izložbe imao je svoju karlovačku i zagrebačku dionicu karijere: u prvoj je bio poduzetnik i projektant, u drugoj rukovodilac. Štoviše, za mandata svojega poznanika još iz karlovačkih dana, Vjećeslava Holjevca, organizirao je kapitalne projekte poput izgradnje Zagrebačkog velesajma i Mosta slobode. Njegov poduzetnički opus u Karlovcu je izuzetno velikog opsega a uključuje stambene, javne i industrijske zgrade te infrastrukturne objekte. Istraživanje njegovog opusa zalog je za uvrštavanje Karlovca na kartu umjetničke topografije hrvatske moderne arhitekture.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: