Predavanje

Italija gradi:1950.-1960.

Autor/izvor: DAZ/ Arhitektonski fakultet u Zagrebu 24/03/2017

Pozivamo vas na predavanje Luke Skansija „Italija gradi: 1950.-1960.“ koje  će se održati u ponedjeljak, 27.3. u 18:30 sati, u predavaonici 317 na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

„U toku pedesetih i šezdesetih godina pristižu u Italiju mnogi poznati arhitekti i inženjeri (među njima Myron Goldsmith, Fazlur Khan, James Ferris i Konrad Wachsmann), s interesom proučavaja brojnih složenih armirano-betonskih konstrukcija koje se izgrađuju na poluotoku, u toku tadašnjeg “ekonomskog čuda” (Miracolo econonomico), najplodnije ekonomske faze talijanske moderne povijesti. Predavanje će predstaviti glavne teme koje čine procvat poslijeratne talijanske konstrukcijske arhitekture.“

 

Arhitekt i povjesničar arhitekture Luka Skansi diplomirao je i doktorirao na IUAV u Veneciji.  Živi i radi između Rijeke, gdje je docent je na Filozofskom fakultetu, te Venecije, gdje je gostujući profesor na IUAV. Prethodno je bio gostujući profesor na Arhitektonskim fakultetima u Beogradu i Ljubljani, te Sveučilištu Ca Foscari u Veneciji. Područje istraživanja usmjereno mu je na talijansku arhitekturu i graditeljstvo 20. stoljeća, arhitekturu Rusije i Sovjetskog saveza te prostora bivše Jugoslavije. Pisao je o opusima Carla Scarpe, Alda Rossija, Gina Vallea, Pier Luigi Nervija, Myrona Goldsmitha, Jožeta Plečnika, Nikolaja Ladovskog, Mojseja Ginzburga, Petera Behrensa, Manfreda Tafurija i Vladimira Brace Mušiča. Samostalno ili u grupama je kurirao više izložbi, te sudjelovao na venecijanskom bijenalu arhitekture 2014. u segmentu Monditalia s postavom „Remnants of a Miracle“.

 

 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: