Intervju

Intervju s akademikom Borisom Magašem

Autor/izvor: DAZ 22/10/2013

U novom broju časopisa 'Vijenac' Matice hrvatske objavljen je veliki intervju Alena Žunića s akademikom Borisom Magašem, dugogodišnjim profesorom Teorije arhitekture na zagrebačkome Arhitektonskom fakultetu i autorom brojnih kapitalnih dijela suvremene hrvatske arhitekture poput poljudskog stadiona u Splitu, hotelskih kompleksa Solaris kod Šibenika i Haludova na Krku, dječjeg vrtića na zagrebačkom Mihaljevcu, Muzeja oslobođenja u Sarajevu, novih crkava u Rijeci i Zagrebu... Laureat je brojnih nagrada te najviših strukovnih i društvenih priznanja, danas je tajnik Razreda za likovne umjetnosti HAZU-a. 

Povod za ovaj razgovor Magaševa je nedavno objavljena knjiga Arhitektura. Pristup arhitektonskom djelu, u kojoj sintetizira svoja teorijska promišljanja i osobno iskustvo vrhunskoga projektanta tijekom gotovo šest desetljeća kreativnog djelovanja. Na marginama razgovora Magaš se prisjeća nekih biografskih prijelomnica, dotiče se stanja u današnjoj hrvatskoj arhitekturi i društvu te u Akademiji.

Cijeli intervju pročitajte ovdje, a više o knjizi ovdje.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: