Nagrada

Hrvatski projekt nagrađen APA Emerging Leader nagradom

Autor/izvor: DAZ 04/12/2015

American Planning Association (APA) je kroz natječaj “Excellence in Sustainability 2015” izabrao diplomski rad obrađen na Arhitekonskom fakultetu u Zagrebu: “Urbana i ekonomska preobrazba stambenih područja (Yellowfield) na primjeru Queens, New York i Donja Dubrava, Zagreb” (autorica: Andrea Maria Jandriček) na prvom mjestu u kategoriji “Emerging Leader 2015”. 

Mentori Profesori Nenad Lipovac i Ljubomir Miščević sa Arhitektonskog fakulteta te Profesori Ljubo Jurčić i Josip Tica s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu su također bili nagrađeni na nacionalnoj godišnjoj konferenciji APA-a u Seattle-u. Akademski  radovi pretežno sa fakulteta diljem SAD-a su bili prikupljani tri godine unazad do razine doktorskih disertacija, a prihvaćeni su također bili i radovi sa stranih fakulteta.  Odabrani rad predlaže model urbane komacasije u tržišnim okvirima na područjima pregrađa ili neplanske gradnje uzimajući u obzir buduće urbane izazove poput rastuće gustoće i nestašice zemljišta u urbanim područjima, pretjeranog korištenja automobila i drugih prostornih i društvenih problema.

Andrea Jandriček je bila jedina nagrađena hrvatska autorica u Think Space ciklusu MONEY, žirator Pedro Gadanho, natječaj Culture & Society za rad SOCIAL BONDS AND THE SUN LIGHT EXCHANGE (http://www.think-space.org/en/news/culture-_-society-competition-results,46.html)

Andrea Maria Jandriček diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu s fokusom na konsolidaciju i prilagodbu stambenih područja. Nakon završetka BA studija na Sveučilištu Columbia, Jandriček radi u polju financijskog savjetovanja u komercijalnim i stambenim projektima kako u Hrvatskoj tako i u inzomestvu, uključujući i hedge fond s Harvarda, KPMG te Europsku banku za obnovu i razvoj (EBRD). Uz rad kao analitičar tržišta nekretnina za mrežu američkih i europskih investitora, kao i dio tima Design AIDD Architecture, Jandriček se svojim radom bavi urbanim ekonomijama i održivim razvojem zemljišta i nekretnina.

Izvor:
https://www.planning.org/divisions/sustainable/awards/
www.think-space.org

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: