13. Venecijanski bijenale arhitekture

Hrvatski paviljon u Veneciji spreman za otvaranje

Autor/izvor: DAZ 23/08/2012

Na 13. Venecijanskom bijenalu arhitekture Hrvatsku predstavlja Pulska grupa s radom Neposredna demokracija zahtjeva neposredan prostor. Izbornik Tomislav pavelić po prvi put je biran na javnom natječaju, a Pulskoj grupi su se pridružili i umjetnici Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Boris Cvjetanović i Siniša Labrović.

Povjerenik i kustos ovogodišnjeg Biennala je David Chipperfield, koji je poznat po nizu izgrađenih objekata, a nešto manje i zbog svog teorijskog rada, za temu Biennala je odabrao common ground ili zajedničku osnovu i sve formulacije koje podliježu tome.

Dugogodišnji rad Pulske grupe temelji se upravo na postavkama zajedničke osnove, a u svom su se radu koji će nas predstavljati u Veneciji osvrnuli na konkretne borbe za materijalne resurse koje se vode u velikom broju gradova u Hrvatskoj. Iako nisu uspjeli obuhvatiti sve slučajeve, to ne umanjuje važnost onih kolektivnih borbi kojih se nisu dotakli.

"Među njima ne postoji hijerarhija i sve su nam jednako važne. Tema common grounda je tema koju smo u našim radovima već obrađivali. Tu zajedničku osnovu tematiziramo kroz sve borbe sve brojnijih ljudi koji više ne vjeruju u kapitalizam. Grad postaje prostor borbe i važno je da se njoj daje glas kao i potrebi za neposrednom demokracijom što za nas zahtjeva neposredan prostor", rekla je arhitektica Helena Šterpin u ime Pulske grupe.

Radovi na hrvatskom paviljonu u Arsenalu u Veneciji započeli su u ponedjeljak, 13. kolovoza, a već danas je sve spremno za otvaranje izložbe, koje je predviđeno za ponedjeljak, 27. kolovoza u 18 sati.
 

Razvoj situacije u hrvatskom paviljonu možete pratiti na stranicama Pulske grupe.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: