Vijesti

Hrvatski arhitekti pobijedili u dvije kategorije na Trijenalu arhitekture Centralne i Istočne Europe održanom u Bukureštu

Autor/izvor: DAZ 28/09/2016

Međunarodni uspjeh hrvatskih arhitekata na East Centric Architecture Triennale 2016 awards!

NAGRADA U KATEGORIJI INTERIJER:

Stalni postav antike, Arheološki muzej u Zadru, autori: Iva Letilović i Igor Pedišić

 

NAGRADA U KATEGORIJI JAVNE ZGRADE:

Muzej vučedolske kulture, autori: Radionica arhitekture + Vanja Ilić

(Iva Pejić, Josip Sabolić, Mario Škariot, Goran Rako, Vanja Ilić)

East Centric Architecture Triennale 2016 awards

Prezentira recentnu arhitektonsku scenu u centralnoj i istočnoj unutar posljednjih 5 godina u Europi istražujući specifični identitet unutar globalne arhitektonske scene i pristupa.

Finaliste i pobjednike svake od pet kategorija od nekoliko stotina pristiglih radova odabrao je međunarodni stručni žiri sastavljen posebno za svaku kategoriju kojim predsjedao ugledni austrijsko-francuski arhitekt Dietmar Feichtinger. Između nekoliko stotina radova odabrano je po pet finalista u svakoj kategoriji (stambena arhitektura, interijer, javne zgrade, rekonstrukcije i vanjski javni prostor).  Finalisti su proteklog tjedna pred međunarodnim žirijem javno prezentrali radove nakon čega su donešene odluke o nagardama i svečana dodjela u Nacionalnom teatru u Bukureštu. U svakoj kategoriji dodijeljena je samo po jedna, glavna nagrada.

East Centric Architecture Triennale 2016, je manifestacija posvećena srednje i istočnoeuropskoj arhitekturi i kritici. Središnje tema trijenala je izložba Drifting architecture, pisanje eseja (kritički diskurs) i East Centric Arhitext Nagrade. Trijenale je platforma za raspravu i razmjenu iskustava za praktičare, kritičare, studente i širu javnost. East Centric Architecture Triennale podržava kritički diskurs kroz različite aktivnosti na samoj manifestaciji; izložbe, konferencije, debatna događanja, natječaje te natječaje, nastojeći dati sveobuhvatan pregled različitih arhitektonskih diskursa Istočne i središnje Europe. 

Uspjeh hrvatskih porojekata, od kojih su oba nacionalni muzeji, predstavlja veliki doprinos promociji hrvatskog kulturnog identiteta arhitekture, kultrunog nasljeđa i pozicioniranja Hrvatske kao relevantne i konkurentne zemlje na međunarodnoj kulturnoj i turističkoj sceni.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: