Europa i arhitektura

Glasajte za projekte pristigle na poziv Future Architecture platforme

Autor/izvor: DAZ 12/01/2016

Do ponoći 19. siječnja možete glasati za jedan od gotovo tri stotine projekata iz 39 zemalja svijeta pristiglih na poziv europskog projekta Future Architecture Platform, koji ima za cilj promišljanje europske arhitektonske budućnosti. 

Future Architecture Platform je europska platforma koja uključuje niz institucija predvođenih koordinirajućim tijelom - Muzejom za arhitekturu i dizajn u Ljubljani. U potrazi za individualcima i kolektivima sa vizijom promišljanja budućnosti arhitekture u Europi upućen je poziv za ideje, o čemu smo pisali ovdje, na koji je pristiglo gotovo 300 projekata vezanih, ne samo za arhitekturu, već i urbanizam, krajobraznu arhitekturu, dizajn, film i umjetnost. Na stranicama Platforme možete glasati za pojedine projekte od kojih će jedan ograničeni broj biti odabran za sudjelovanje u programu izložbi, konferenija, predavanja i radionica koje će se održavati kroz 2016. godinu, diljem Europe, pa tako i u Zagrebu gdje je sjedište hrvatskog partnera u ovoj hvale vrijednoj europskoj arhitektonskoj platformi - ORIS Kuća arhitekture Među prijavljenim projektima se nalazi 10 iz Hrvatske, dok su među ostalim sudionicima i autori i gosti prošlogodišnjeg ciklusa programa Think Space kao što su kolektiv Plan Común , Léopold Lambert i pulska Praksa.

Glasajte za svoje kandidate do 19. siječnja. Izabrani će biti pozvani na sudjelovanje na konferenciji od 18. do 20. veljače 2016. godine u Muzej za arhitekturu i dizajn u Ljubljani, gdje će biti pozvani da prezentiraju svoju ideju i viziju za budućnost arhitekture.


Što je Future Architecture?
Future Architecture je prva paneuropska platforma za arhitekturu, muzeje, festivale i producente; donošenje ideja o budućnosti gradova i arhitekture bliže široj publici.

Ciljevi:
- Promisliti budućnost. Istaknuti ćemo talentiranu generaciju u nastajanju iz različitih disciplina i istražiti i podijeliti ideje o budućnosti gradova i arhtiekture.
- Razmijeniti. 14 organizatora iz 13 zemalja će stvoriti paneuropski program, posjetiti kreativce u nastajanju i prezentirati svoje ideje na izložbama, konferencijama, predavanjima i radionicama, u knjigama i na internetu.
- Podignuti svijest. Platforma će složena pitanja objasniti na razumljiv način i promicati održivi životni okoliš.
- Izgraditi predanost. Future Architecture European Quality label će prepoznati organizatore koji rade s kreativcima u usponu i prepoznati njihovu predanost ciljevima platforme.

Tko je dio Future Architecture platforme?
Koordinirajući tijelo: Muzej arhitekture i dizajna u Ljubljani (Slovenija)
Članovi: Muzej arhitekture u Wrocławu (Poljska), Beogradski međunarodni tjedan arhitekture (Srbija), Narodni muzej umjetnosti 21. stoljeća u Rimu (Italija), Kuća arhitekture u Grazu (Austrija), Arhitektonski festival Kopenhagen (Danska),Arhitektonski tjedan u Tiranu (Albanija), Dizajn Biotop u Ljubljani (Slovenija),Arhitektonski trijenale Lizabon (Portugal), Ruby Press, Berlin (Njemačka), Švicarski arhitektonski muzej u Bazelu (Švicarska), Arhitektonski tjedan u Prištini (Kosovo),CANactions u Kijevu (Ukrajina), Oris Kuća arhitekture (Zagreb).

The Future Architecture Platform želi uvesti i slaviti inovaciju, eksperimentiranje i ideje generacije koje će projektirati arhitekturu i izgraditi europske gradove u narednim godinama. Time će se promovirati europska inovacija, atrhitektura, kultura, znanje i društveni kapital kroz jednu zajedničku platformu.


Više: www.futurearchitectureplatform.org

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati

Rezultati

Tematski park "Hrvatska u malom"

09/12/2019

Objavljujemo rezultate natječaja za izradu rješenja Tematskog parka „Hrvatska u malom“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: