Predavanje

Francisco Mangado

Autor/izvor: DAZ / Damir Sekulić 31/03/2014

Udruženje hrvatskih arhitekata i Arhitektonski fakultet pozivaju vas na predavanje koje će u srijedu 2.travnja.2014. u dvorani 81 na Arhitektonskom fakultetu s početkom u 19.30 h održati uvaženi kolega Francisco Mangado.

Francisco Mangado, rođen 1957. je španjolski arhitekt i profesor na Sveučilištu u Navarri na Visokoj školi za Arhitekturu (Escuela Superior de Arquitectura de la Universidad de Navarra). Bio je gostujući profesor na Sveučilištima Harvard, Yale, l’École Polytechnique Fédérale de Lausanne i drugima. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja na polju arhitekture među kojima: Nagrada za arhitekturu Andrea Palladio, nagrada el Thiene de Arquitectura, nagrada Architécti, te nagrade CEOE i FAD. Među važnijim djelima potrebno je istaknuti Centar za kulturu i crkvu u Thieneu u Italiji, Kongresni centar i auditoriji u Pamploni, Trg  Pey Berland u Bordeauxu u Francuskoj, španjolski paviljon za Svjetsku izložbu EXPO 2008. u Zaragozi, Auditoriji Teulada i mnoge druge. U lipnju 2008. Mangado je utemeljio Fondaciju za Arhitektutu i društvo, čiji cilj je promicanje interakcije arhitekture s drugim disciplinama. Francisco Mangado je član ocjenjivačkog suda na natječaju za Aluartforum, o kojem možete pročitati ovdje. 
Više o radovima i studiju Francisco Mangado saznajte na. http://www.fmangado.es/


Auditoriji Teulada
foto: Roland Halbe


Španjolski paviljon za EXPO 2008. u Zaragozi


Auditoriji i kulturni centar u gradu Ávila, Španjolska, 2009.
foto. Miguel de Guzmán


Francisco Mangado

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: