Održiva arhitektura

Ekološki prihvatljivo graditeljstvo

Autor/izvor: DAZ 30/10/2013

Talijanski institut za vanjsku trgovinu - Agencija za promidžbu u inozemstvu i internacionalizaciju  talijanskih  tvrtki, ustanova talijanske Vlade u Republici Hrvatskoj poziva na seminar „Ekološi prihvatljivo graditeljstvo“ koji organizira Ured u Zagrebu 12. Studenog u 9:00h u dvorani Centrum hotela Dubrovnik u Zagrebu.

Osnovna tema seminara je Ekološki prihvatljivo graditeljstvo, a talijanski će arhitekti i stručnjaci iz sektora održati slijedeća predavanja:

Metode u području energije i tehnike za održivo obnavljanje / restrukturiranje arhitektonske baštine s posebnim naglaskom na javne građevine

Predavač: arhitektica Styliani Fanou, viši stručnjak za energetsku učinkovitost povijesnih građevina pri Nacionalnoj agenciji za nove tehnologije, energiju i održivi gospodarski razvoj (ENEA )

Zelena javna nabava i životni ciklus proizvoda koji se koriste u graditeljstvu: studija slučaja/case study - prozori
Predavač: Rovena Preka, istraživač pri Nacionalnoj agenciji za nove tehnologije, energiju i održivi gospodarski razvoj (ENEA )

Studija slučaja/case study: ECOCittà (EKOGrad) – novi način življenja po načelima ekološke održivosti
Predavač: arhitekt Maurizio Andreoli, FIMA Engeering

Ulaz je slobodan. Za sva izlaganja osigurano je simultano prevođenje. Napominjemo da će se sudjelovanje na seminaru bodovati s dva (2) boda Hrvatske komore arhitekata.

Ukoliko želite sudjelovati ljubazno Vas molimo da nam priloženu prijavnicu što hitnije popunite i dostavite na faks: 01.4830740 ili e-mail: zagabria@ice.it (broj sudionika je ograničen).

Unaprijed Vam zahvaljujemo na suradnji i promptnom odgovoru. Želeći naglasiti kako bi nam bilo izuzetno drago da se odazovete našem pozivu za sudjelovanjem, ostajemo s poštovanjem.

Direktor
Massimo Sessa

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: