Natječaj

Dizajniraj riječku klupu

Autor/izvor: DAZ 07/08/2011

Pogledaj.to i udruga građana Riječki Val u osnivanju (Udruga za promicanje kulture življenja) objavljuju natječaj za dizajn elementa urbane opreme Riječka klupa. Cilj natječaja je izrada klupe kao prepoznatljivog elementa urbane opreme. Rok za predaju natječajnih radova 19. rujna.

Udruga građana Riječki Val iz Rijeke pokreće akciju uređenja javnih prostora grada. Prvi korak ove akcije usmjeren je na Molo longo, gradski riječki lukobran koji je tek nedavno iz lučkog pretvoren u gradski prostor, a nedostaju mu uvjeti da bi to doista mogao i biti.

Cilj projekta Riječka klupa je izrada klupe kao prepoznatljivog elementa urbane opreme, koji bi vidljivo označio transformaciju lukobrana iz lučkog u gradski prostor. Načinom realizacije afirmira se uloga i mogućnost pojedinaca u uređenju prostora grada. Klupe bi se postavile na prostoru gradske šetnice Molo longo, a kasnije i na ostalom obalnom pojasu grada Rijeke.

Nagrade

Nagradni fond iznosi 44.000 kuna bruto
(2x 18.000 kn + 4x 2.000 kn*)

Prva nagrada po izboru žirija - 18.000 kuna

Prva nagrada po izboru čitatelja – 18.000 kuna
(Žiri će nakon odabira prve nagrade odabrati do pet finalista, izdvojenih najboljih radova, od kojih će čitatelji portala pogledaj.to izabrati drugog pobjednika)

Četiri jednakovrijedne druge nagrade po 2.000 kuna* (nagradu dobivaju ostali finalisti, koje publika nije odabrala)

*Organizator i žiri zadržavaju pravo odabira i manje od pet izdvojenih najboljih radova, ukoliko isti ne budu zadovoljavali sve kriterije žirija. U tom slučaju fond za jednakovrijedne druge nagrade ravnopravno se dijeli finalistima.

Rokovi

Početak natječaja 29. srpnja 2011.
Rok za pitanja natjecatelja 25.kolovoza 2011. (Odgovori do 29. kolovoza)
Rok za predaju natječajnih radova 19. rujna 2011.
Objava rezultata prvog kruga 26. rujna 2011.
Izbor putem interneta 26. – 30. rujna 2011.
Objava rezultata drugog kruga 03. listopada 2011.

Žiri

Radove će birati žiri u sastavu:
Saša Randić, Pogledaj.to – predstavnik suorganizatora
Sven Jonke (Numen)
Vladimir Mozetić – Predstavnik provoditelja (Udruge Riječki Val)

Propozicije natječaja, kao i prijavu na natječaj možete pronaći na pogledaj.to!

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: