Proizvod

Dioklecijanova palača kakvu još niste vidjeli

Autor/izvor: DAZ 01/08/2012

Renata Capponi, arhitektica iz Zagreba, autorica je jedinstvene slikovnice 'na izrezivanje', odnosno papirnatog modela Dioklecijanove palače kako je izgledala u svom prvobitnom izdanju.

Na samom modelu su otisnuti pojedini elementi arhitekture na latinskom, a na unutarnjim koricama je prijevod na hrvatski i engleski. Kao takva predstavlja kvalitetni suvenir, promovira kulturnu baštinu, te je zanimljiva i djeci i odraslima.

"Ideja je bila da djeca umjesto površnih igračaka mogu već za 20 kuna na kiosku dobiti važan i interesantan radni materijal", kaže autorica.

"U fazi razrade ideje iskristaliziralo se kao bi to ujedno mogao biti i lijep promotivno-turistički materijal pa se javila i ideja o dvojezičnoti, odnosno trojezičnosti. A posebno mi je bilo važno da turisti mogu po povoljnoj cijeni dobiti suvenir koji će ih na više načina, dugo vremena podsjećati na praznike, spomeničku vrijednost kojom se ponosimo, odnosno rimsku arhitekturu na tlu Hrvatske", kaže.

Slikovnica Dioklecijanova palača, prva iz serije Take&Make, može se za 20 kuna kupiti na kisocima Tiska, u Profilovim trgovinama i Algoritmu, ali samo na području Splita i šire okolice te u zagrebačkom Megastoreu. Zainteresirane je mogu direktno naručiti i na zelenisustavi@gmail.com


O autorima

Renata Capponi, dipl.ing.arh, rođena je 1970. u Zagrebu, majka dvoje djece, a iz igre s djecom proizašli su papirni modeli. Prva je Dioklecijanova palača, a slijedit će makete spomeničke kvalitete, odnosno građevina i građevinskih sklopova s tla Hrvatske.

Za grafički dizajn zaslužan je Arni Barišić, rođen 1969. u Zagrebu, poznati i priznati grafički dizajner.

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: