Mobilnost mladih arhitekata

DAZ-u odobrena sredstva iz programa Leonardo da Vinci

Autor/izvor: DAZ 11/06/2013

Društvu arhitekata Zagreba odobrena su sredstva za provedbu projekta Architecture without borders kojim se potiče mobilnost mladih arhitekata koji su završili fakultet i stjecanje radnih iskustava u europskim zemljama.

Projekt je prijavljen 1. veljače 2013. na natječaj programa Leonardo da Vinci Mobilnost - Osobe na tržištu  rada (PLM), te je hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU pozitivno ocijenila projekt i DAZu odobrila cjelokupni zatraženi iznos od 50.338,00 EUR za realizaciju projekta.

U mobilnosti će sudjelovati 15 mladih arhitekata – do 30 godina, članova Društva,  koji će 12-tjednom praksom u 15 različitih arhitektonskih ureda iz 9 europskih zemalja steći radno iskustvo, nova znanja i vještine u struci te unaprijediti znanje stranih jezika.

Projekt će se provoditi od kraja lipnja 2013 do studenog 2014., a stručne prakse provodit će se u razdoblju od rujna 2013 do kolovoza 2014.

Natječaj za odabir kandidata koji će dobiti priliku kroz stručne prakse usvojiti nova znanja i steći radna iskustva, bit će raspisan krajem lipnja 2013. godine na stranicama DAZ-a.

Potprogram Leonardo da Vinci u sklopu EU Programa za cjeloživotno obrazovanje (Life Long Learning Programme – LLL)  obuhvaća strukovno obrazovanje i osposobljavanje te je osmišljen tako da svojim aktivnostima potiče razvoj znanja, vještina i kvalifikacija svih sudionika.

Sudjelovanjem u nekoj od aktivnosti potprograma Leonardo da Vinci, korisnici imaju mogućnost stjecati nova životna iskustva te primjenom stečenih znanja, značajno doprinijeti radu matične ustanove, vlastitoj zapošljivosti na tržištu rada te samom gospodarstvu. Potprogram Leonardo da Vinci omogućava prijenos dobrih praksi i inovacija u gospodarstvu između država sudionica, usklađivanje obrazovnog sustava sa tehnološkim napretkom i tržištem rada te osobni i profesionalni razvoj sudionika.

Projekt Architecture without borders drugi je po redu projekt DAZ-a koji je dobio financiranje iz EU programa. Projekt City Acupuncture (Akupunktura grada) trenutno je u tijeku, te se aktivnosti u sklopu tog projekta upravo odvijaju na zagrebačkom Trnju. Projekt je regionalnog karaktera te se aktivnosti projekta odvijaju i u Skopju, Beogradu, Sarajevu i Splitu, a DAZ je koordinator projekta. Akupunktura grada dobila je sredstva u iznosu od 117.500 EUR iz EU programa Kultura 2007-2013. Potporu projektu osim EACEA-e – Izvršne europske agencije za kulturu, obrazovanje i audiovizualnu djelatnost, pružaju  i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Grad zagreb.

Veselimo se različitim i inspirativnim pričama i iskustvima koje će praktikanti podijeliti s nama po povratku sa svojih stručnih usavršavanja. Za više informacija pratite web Druđtva arhitekata, a o ostalim europskim programima mobilnosti saznajte ovdje.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: