Izložba fotografija

Danski kotači u Tehničkom muzeju

Autor/izvor: DAZ 17/04/2012

U sklopu aktivnosti promicanja danskih običaja i kulture za vrijeme danskog predsjedništva Vijećem Europske unije, Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Zagrebu organizira izložbu fotografija Monumental Motion priznatog danskog umjetnika Mikaela Colvilla-Andersena, koja se otvara u Tehničkom muzeju u Zagrebu, u srijedu 18. travnja 2012 u 18.00 sati.

Prije samog svečanog otvorenja u 17.30, danski veleposlanik u Hrvatskoj Nj.E. Bo Eric Weber u društvu Nj.E. Paula Vandorena, veleposlanika EU delagacije u Hrvatskoj te autora izložbe G. Mikaela Colivlla-Andersena, održat će uvodnu novinsku konferenciju ispred ulaza u Tehnički muzej.  Tom prigodom iscrtat će znak biciklista na pločniku ispred Tehničkog muzeja kako bi na simboličan način pozvali sve sudionike u prometu na oprez i međusobno uvažavanje prilikom korištenja zajedničke prometne infrastrukture.

Osim izložbe koja će biti otvorena od 18. travnja do 17. lipnja 2012. cilj je koncepta, nazvanog Danski kotači, putem predavanja i radionica, javnosti približiti dansku kulturu vožnje biciklom, njezine prednosti, prezentirati načine unapređenja biciklističke infrastrukture, prezentirati tehnike brzih popravaka bicikla te svjetski proslavljene teretne bicikle dizajnirane u Danskoj, Christiania bike i Bullitt bike. Kao protutežu posjetitelji će također moći vidjeti i bicikle dizajnirane u Hrvatskoj od strane biciklističkih entuzijasta okupljenih pod imenom Bicikl.Biz
Postav izložbe by ARCHIsquad

Glavni organizator izložbe je Dansko veleposlanstvo u Zagrebu u suradnji s Delegacijom Europske unije u Republici Hrvatskoj, Gradom Zagrebom, Tehničkim muzejom, neprofitnom udrugom Sindikat biciklista te grupama ARCHIsquad i Diverzant. Izložba je organizirana u sklopu danskog predsjedništva Vijećem Europske unije.

18. travnja 2012. u 19 sati u prizemlju Tehničkog muzeja sudjelujte na predavanju umjetnika Mikaela Colvilla-Andersena koji će govoriti o danskoj biciklističkoj kulturi.

Život je kao vožnja biciklom, treba neprestano ići naprijed, bez zaustavljanja, da se ne izgubi ravnoteža. Albert Einstein


 

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: