Javni prostor

Crvena lopta na britanskoj turneji

Autor/izvor: DAZ 19/07/2012

Kurt Perschke je umjetnik iz New Yorka koji se izražava u skulpturi, videu, kolažu i intervencijama u javnim prostorima, a njegovi radovi se mogu naći u muzejima u Barceloni, Beču i St. Louisu.

Perschke je rođen u Chicagu, a živio je na Djevičanskim otocima, u St. Louisu, Beču i Kairu, a trenutno živi i radi u New Yorku.

Njegov najpoznatiji i višestruko nagrađivani rad je RedBall Project (Projekt Crvena lopta), a do sada ju je "izložio" u Abu Dabiju, Taipeiju, Perthu, Barceloni, St. Louisu, Južnoj Koreji, Portlandu, Sydneyju, Arizoni, Chicagu i Torontu.

Sada je svoju slavnu loptu donio u Veliku Britaniju, gdje je organizirao pravu turneju u 20 gradova. Crvena lopta je inače jedan od projekata koji privlači puno pažnje medija i javnosti pa bilježi više stotina objava u magazinima, na televiziji, dnevnom tisku i radiju.

S obzirom na današnje vrijeme društvenih mreža, količina privatnih fotografija i videa objavljenih na servisima kao što su Flickr, Instagram, Vimeo ili You Tube postaje gotovo neprebrojiva.

Veliki interes je pratio i najnoviju "turneju" po Velikoj Britaniji. No, čitav put je pratio i filmaš Danny Cooke, čiji video donosimo u nastavku.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: