Okrugli stol

Clubture: 10 godina suradnje na nezavisnoj kulturnoj sceni

Autor/izvor: Clubture 22/02/2012

U petak 24. veljače 2012. u 19 sati u književnom klubu Booksa, na adresi Martićeva 14D, održat će se okrugli stol 10 godina suradnje na nezavisnoj kulturnoj sceni na kojem će govoriti: Andrea Zlatar Violić (ministrica kulture Republike Hrvatske), Cvjetana Plavša-Matić (upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva), Katarina Pavić (koordinatorica SU Klubtura) i Teodor Celakoski (kulturni radnik i aktivista), a razgovor moderira: Davor Mišković, predsjednik SU Klubtura / mreže Clubture.

Clubture od svog osnutka 2002. godine funkcionira kao suradnička platforma organizacija nezavisne kulture kroz koju one provode zajedničke projekte. U proteklih deset godina kroz Clubture je ostvareno više od 1500 javnih događanja (predstava, izložbi, koncerata, filmskih projekcija, radionica, tribina, itd.) u više od 50 gradova i manjih mjesta u Hrvatskoj. Clubture je omogućio povezivanje čak 165 organizacija u Hrvatskoj, a svoje djelovanje je i internacionalizirao inicirajući regionalnu suradnju i povezujući se s preko 70 organizacija iz regije bivše Jugoslavije i Evrope. Clubture je radio i na razvoju organizacija i njihovih programa organizirajući radionice, seminare i konferencije, povezujući ljude i inicirajući javnu raspravu o važnim temama za sve organizacije. U proteklih deset godina Clubture je bitno pridonio stvaranju poticajnog okvira u kojem djeluje nezavisna kulturna scena i od samog nastanka bio je aktivan sudionik oblikovanja kulturnih politika na nacionalnoj i na lokalnim razinama.

Na okruglom stolu će biti govora o samom Clubtureu, njegovom nastanku i programima te njegovom modelu razmjene koji je kao specifičan prepoznat na europskoj razini. No, to će ujedno biti prilika da razgovaramo o stanju nezavisne kulture u Hrvatskoj, njezinom značaju u razvoju civilnoga društva, o poticanju kulturne decentralizacije te o očekivanim pozitivnim promjenama unutar ukupnog kulturnog sustava. Pored najavljenih govornika, u raspravi će sudjelovati i predstavnici organizacija iz cijele Hrvatske, koji će se u Zagrebu okupiti povodom godišnje skupštine mreže.

Podržali:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
Grad Zagreb – Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport
Open Society Institute

www.clubture.org

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: