DAZ

Članovi DAZ-a imenovani u radnu skupinu Gradske skupštine za praćenje izmjena i dopuna GUP-a

Autor/izvor: DAZ / zagreb.hr 09/09/2013

U povodu osnivanja Radne skupine za praćenje izrade izmjena i dopuna Generalnoga urbanističkoga plana grada Zagreba i Generalnoga urbanističkoga plana Sesveta predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, Sunčana Rupnik Blažeković, predsjednica Odbora za prostorno uređenje, Andrija Mikulić, predsjednik Odbora za zaštitu okoliša (i član Odbora za prostorno uređenje), Teo Budanko, predsjednik Društva arhitekata Zagreb, Tihomir Jukić, dipl.ing.arh., član Društva arhitekata Zagreb, Tea Horvat, član Društva arhitekata Zagreb, Silvio Bašić, član Društva arhitekata Zagreb, održali su konferenciju za medije.

„Uvodimo novu praksu Gradske skupštine. Udruga struke i matični Odbori gradske skupštine omogućit će zastupnicima donošenje Odluka na temelju znanja. Ovaj saziv radi otvoreno, pošteno i transparentno, prvenstveno u korist građana i Grada Zagreba. Ekonomski i gospodarski rast zavisi od broja investicija, a sve počinje GUP-om. Zato je naša obveza da utemeljeno na znanju i razumijevanju materije, odlučimo što je dobro, a što je loše.“, poručio je predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor.

Član Radne skupine, ujedno i predsjednik Društva arhitekata Zagreb Teo Budanko složio se sa predsjednikom Gradske skupštine o potrebi uključivanja struke u donošenje Odluka Gradske skupštine: „Ovu inicijativu sam prihvatio iskreno i s namjerom poboljšanja uvjeta života u Gradu Zagrebu. Nadam se da će ova suradnja biti dugoročna.“

Predsjednica Radne skupine Sunčana Rupnik Blažeković zahvalila se Darinku Kosoru na inicijativi, kao i članovima što su se odazvali pozivu.

„Po prvi put je došlo do sinergije struke i politike što je hvalevrijedna inicijativa, a nama će omogućiti donošenje kvalitetnih Odluka.“, poručio je Andrija Mikulić, predsjednik Odbora za zaštitu okoliša i član Radne skupine. Do donošenja odluka o izradi i odluka o donošenju izmjena i dopuna generalnih urbanističkih planova grada Zagreba i Sesveta, zadaća Radne skupine, u suradnji s Odborom za prostorno uređenje i Odborom za zaštitu okoliša, kao matičnim Odborima, biti će analiziranje i procjenjivanje predloženih izmjena, razjašnjavanje i očitovanje na pitanja te pružanje dodatne podrške u oblikovanju dodatnih upita i traženja prema nadležnim tijelima gradske uprave i Zavodu za prostorno uređenje Grada Zagreba.

U Radnu skupinu imenuju se: - za predsjednicu Sunčana Rupnik Blažeković, dipl.ing.arh. predsjednica Odbora za prostorno uređenje - za članove:

1. Andrija Mikulić, dipl.ing., predsjednik Odbora za zaštitu okoliša
2. Teo Budanko, dipl.ing.arh., predsjednik Društva arhitekata Zagreb
3. prof. dr. sc. Tihomir Jukić, dipl.ing.arh., član Društva arhitekata Zagreb
4. Tea Horvat, dipl.ing.arh. član Društva arhitekata Zagreb
5. dr. sc. Silvio Bašić, dipl.ing.arh. član Društva arhitekata Zagreb.

Rezultati

Spomen soba "Tigrova"

29/09/2020

Objavljujemo rezultate Natječaja za izradu idejnog rješenja uređenja, likovnog postava i opremanja Spomen sobe poginulih i nestalih „Tigrova“ u Domovinskom ratu.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: